Andrea en Michel

 

Vrijdag 28 augustus 2020 begon de middag zo mooi, maar hoe later het werd, hoe grijzer de lucht al begon te worden. Bij de eerste stappen vanuit Restaurant Akkeroord naar de in de tuin opgebouwde partytent begon het al voorzichtig te druppen. Op het moment dat we met de ceremonie begonnen viel de eerste regen gestaag uit de lucht en op het weiland naast de tuin van het restaurant werden de koeien al ongeduldig. Steeds dichter kwamen zij op het gebeuren in de tent af.

Toen de regen op z'n hoogtepunt was en ik als trouwambtenaar mijn stem steeds harder moest verheffen om boven het geluid van de regen uit te komen, drupte ook langzaam in de tent de eerste regen op het bruidspaar. Michel stond al gauw zijn colbert af aan zijn bruid Andrea om haar te behoeden voor de kou en om de baby te beschermen, waarvan zij nu ruim 30 weken in verwachting was.

Op het moment-supreme, toen zij hun liefdevolle trouwbelofte naar elkaar toe uitspraken, was de tekst soms moeilijk te verstaan voor de gasten achterin de tent, maar het JA-woord kwam er overduidelijk weer uit.

Bij het tekenen van de akte scheen weer de zon en zo konden er toch nog mooie plaatjes geschoten worden door de fotografe, die de moed had om ook in de regen van buiten de tent foto's te maken in een na verloop van tijd doorweekt broekpak.

 

Michel en Andrea stuurden mij deze herinnering en referentie aan hun feestdag:

Trouwen doe je, als het goed is, maar een keer in je leven. Het uitzoeken van een BABS die het belangrijkste moment van die dag aan elkaar praat, kan dan best lastig zijn. Wij zijn via de gemeente Waddinxveen bij Pim terecht gekomen, en wat heeft hij onze verwachtingen overtroffen!

Het begon al bij de kennismaking. Pim neemt de tijd, is erg betrokken, luistert aandachtig en stelt veel vragen. Wij hadden nooit verwacht dat hij op basis van deze kennismaking ons zo goed kon beschrijven op onze dag. We hebben tijdens zijn verhaal veel gelachen, maar ook een traan gelaten. Een onvergetelijke dag die zeker compleet gemaakt is door Pim. Wij bevelen hem dan ook van harte aan, en vraag hem ook eens naar de mogelijkheid om je te laten trouwen in zijn kilt. Zijn passie hierover is geweldig om te zien.

Michel, Andrea (en Liva)