TARIEF

Het basistarief voor een ceremonie in 2024 is vanaf € 475,= *)

 

 

Als jullie gaan trouwen in de gemeente Waddinxveen, dan is mijn tarief onderdeel van het bedrag dat jullie betalen aan de gemeente en hoef je van mij geen rekening te verwachten.

Als jullie mij willen als zelfstandig trouwambtenaar, omdat jullie ceremonieel willen trouwen of omdat jullie willen trouwen in een andere gemeente dan Waddinxveen, dan hanteer ik een standaard tarief. Omdat ik al een paar jaar met pensioen ben en niet van de vergoeding hoef te leven, kan ik het tarief zo laag houden als hierboven is gemeld, maar is afhankelijk uiteraard van wat of in de ceremonie van mij gevraagd wordt.
Maar voor een ceremonie, die volledig in het Engels, Frans of Duits moet worden gedaan, reken ik boven het standaard tarief een extra tarief van € 50,=

Het totaal bedrag, dat ik in rekening breng is vooral afhankelijk van de afstand die ik er voor moet afleggen en de met de voorbereiding en uitvoering gemoeide reiskilometers. 
Afhankelijk van waar we met elkaar het voorbereidend gesprek doen en uiteraard van de locatie voor de ceremonie, komt er dus nog reiskostenvergoeding bij à raison van € 0,23 per kilometer.

Mogelijk bijkomende kosten

Houd er rekening mee, dat voor het verzorgen van de huwelijksceremonie en de partnerschaps-registratie in elke andere gemeente dan Waddinxveen je extra kosten moet maken voor mijn benoeming voor één dag als BABS in die gemeente. De kosten hiervan verschillen per gemeente. Dus lees je goed in op de website van de gemeente van je keuze. Dit geldt uiteraard niet voor puur-ceremoniële trouwplechtigheden.

Tarieven trouwen in het buitenland

Als je door mij in het buitenland getrouwd wil worden, maken we uiteraard daar specifieke afspraken over. We hebben het dan immers ook over hele andere kosten, zoals die van reizen en overnachtingen.
Daar valt nu even niets over te zeggen nog en is geheel en al afhankelijk van wat jullie willen.
Maar één ding verandert niet: het basistarief voor een ceremonie in het buitenland is exact hetzelfde als voor een ceremonie dicht bij huis.

*) Per 1 januari 2025 wordt het basistarief vanaf € 525,=