TROUWEN IN HET BUITENLAND...

 

Zijn jullie op zoek naar een trouwambtenaar die jullie huwelijk kan bevestigen in het buitenland? Dat behoort ook tot mijn mogelijkheden! Trouwen in het buitenland is iets wat steeds meer voorkomt en ook erg bijzonder.
Het zijn dan wel ceremoniële huwelijken, want in praktisch alle landen is officieel trouwen alleen mogelijk met een ambtenaar uit het land zelf en uiteraard volgens de regels van het desbetreffende land.
In veel landen is het zeer omslachtig om dat goed voor elkaar te krijgen en levert het veel voorbereidend papierwerk op en ook veel extra kosten (zoals bijvoorbeeld voor een tolk), maar bij terugkeer in Nederland kun je dan vervolgens je huwelijk hier ook officieel laten registreren.

Daarom dat vele bruidsparen er voor kiezen om hier in Nederland op het gemeentehuis officieel te trouwen (meestal kosteloos) en dan vervolgens op hun droom locatie met familie en vrienden een bevestiging doen met een eigen trouwambtenaar in een ceremonie die niet te onderscheiden is van de officiële huwelijksvoltrekking... eentje met alles erop en eraan. 

Maar het is natuurlijk ook mogelijk om het officiële gedeelte van de trouwceremonie door de lokale ambtenaar te laten doen en vervolgens de rest van de ceremonie door je eigen BABS of trouwambtenaar.

Ik ben jullie uiteraard in beide situaties van dienst en wil jullie helpen om je trouwdag goed voor te bereiden en ga dan ook graag met jullie in gesprek om de mogelijkheden uit te zoeken en jullie droom waar te maken.
Wat is er immers mooier dan trouwen in de idyllische omgeving van Toscane,
aan het strand bij de Costa Blanca, de Golf van Cádiz of de Riviéra? Om maar een paar plaatsen te noemen. Dus... als jullie willen trouwen in het buitenland met een eigen BABS... lees dan vooral verder over de mogelijkheden.

 

Trouwen in Alicante

Mijn eerste ervaring was op 21 mei 2022, toen ik op de 41e verjaardag van mijn eigen huwelijk, in Alicante het huwelijk ceremonieel mocht bevestigen van Michelle en Joël. Een stel, dat na hun bruiloft alleen nog maar zou terugkeren naar Nederland om afscheid te nemen van familie, vrienden en bekenden, de laatste koffers in te pakken en af te reizen naar Azië, waar hen een nieuw avontuur en een mooie toekomst wacht. 
Bekijk ook maar eens hun impressiepagina en geniet van de mooie plaatjes in de Villa La Gran Duquesa.

De voorbereiding

De voorbereiding op de ceremonie is uiteraard niet anders dan wanneer je in Nederland trouwt. Ik kom nog steeds voor een eerste kennismaking naar jullie toe, of ontmoet jullie voor een eerste gesprek in een video-call. 
De betrokkenheid van getuigen en familie is ook niet anders. Ik vraag hen nog steeds het hemd van het lijf als het gaat om jullie jeugd, school, studie etcetera..
En ook jullie zelf ontkomen niet aan de vragen die ik voor elk bruidspaar in petto heb.

Michelle en Joël zeiden er zelf dit over:
"Van het begin af aan hadden we een goede klik met hem en wisten we meteen dat we Pim graag onze huwelijksceremonie in Spanje wilde laten leiden. Pim is flexibel, optimistisch en heeft een goed gevoel voor humor. Dat was voor ons het ideale plaatje tijdens onze huwelijksceremonie. Bovendien was hij punctueel en heeft hij volledig voldaan aan de wensen zoals wij die hebben uitgesproken. Het kon niet beter". 

 

De kosten

Wat wel anders is, zijn natuurlijk de kosten. In de basis verandert er niets en geldt mijn normale tarief voor het voltrekken van een ceremonie (behoudens een eventuele toelage voor het houden van de speech in een van de moderne talen). Wat erbij komt zijn de kosten voor het reizen naar het land van de locatie en terug en het verblijf voor twee of meer nachten (afhankelijk van de reismogelijkheden). Omdat de toga en andere attributen voor de huwelijksceremonie meegenomen moeten worden, betekent dat uiteraard ook extra ruimbagage in het vliegtuig.
Trouw je (zoals Michelle en Joël) in Zuid-Spanje, dan heb je mogelijkerwijs het geluk, dat ik bij mijn zoon kan logeren, die in de omgeving van Almeria woont. In plaats van de verblijfkosten, betaal je dan alleen nog de kilometerkosten voor mijn vervoer naar jullie specifieke trouwlocatie.

 

Contact opnemen

Hebben jullie nog vragen? Neem dan gerust contact op door te bellen naar 06-53774574, een mail te sturen, of een bericht achter te laten via het contactformulier.