TROUWEN IN HET BUITENLAND...

 

Dat mensen ervoor kiezen om in de romantische omgeving van het buitenland te trouwen, is een fenomeen, waarvan ook ik uiteraard het bestaan al kende, maar het zelf ervaren is toch echt iets heel bijzonders... en zeker als trouwambtenaar.

Want wat is er toch niet mooier dan dat prachtige strand aan de Rivièra, de Costa Blanca, de Golf van Cadiz of de idyllische omgeving van Toscanem om maar een paar streken te noemen? Alleen al bij de namen spettert de romantiek er van af.

Mijn eerste ervaring was op 21 mei 2022, toen ik op de 41e verjaardag van mijn eigen huwelijk, in Alicante het huwelijk ceremonieel mocht bevestigen van Michelle en Joël. Een stel, dat na hun bruiloft alleen nog maar zou terugkeren naar Nederland om afscheid te nemen van familie, vrienden en bekenden, de laatste koffers in te pakken en af te reizen naar Azië, waar hen een nieuw avontuur en een mooie toekomst wacht. 
Bekijk ook maar eens hun impressiepagina en geniet van de mooie plaatjes in de Villa La Gran Duquesa.

De voorbereiding op de ceremonie is uiteraard niet anders dan wanneer je in Nederland trouwt. Ik kom nog steeds voor een eerste kennismaking naar jullie toe, of ontmoet jullie voor een eerste gesprek in een video-call. 
De betrokkenheid van getuigen en familie is ook niet anders. Ik vraag hen nog steeds het hemd van het lijf als het gaat om jullie jeugd, school, studie etcetera..
En ook jullie zelf ontkomen niet aan de vragen die ik voor elk bruidspaar in petto heb.

Michelle en Joël zeiden er zelf dit over:
"Van het begin af aan hadden we een goede klik met hem en wisten we meteen dat we Pim graag onze huwelijksceremonie in Spanje wilde laten leiden. Pim is flexibel, optimistisch en heeft een goed gevoel voor humor. Dat was voor ons het ideale plaatje tijdens onze huwelijksceremonie. Bovendien was hij punctueel en heeft hij volledig voldaan aan de wensen zoals wij die hebben uitgesproken. Het kon niet beter". 


Wat wel anders is, zijn natuurlijk de kosten. In de basis verandert er niets en geldt mijn normale tarief voor het voltrekken van een ceremonie (behoudens een eventuele toelage voor het houden van de speech in een van de moderne talen). Wat erbij komt zijn de kosten voor het reizen naar het land van de locatie en terug en het verblijf voor twee of meer nachten (afhankelijk van de reismogelijkheden). Omdat de toga en andere attributen voor de huwelijksceremonie meegenomen moeten worden, betekent dat uiteraard ook extra ruimbagage in het vliegtuig.
Trouw je (zoals Michelle en Joël) in Zuid-Spanje, dan heb je mogelijkerwijs het geluk, dat ik bij mijn zoon kan logeren, die in de omgeving van Almeria woont. In plaats van de verblijfkosten, betaal je dan alleen nog de kilometerkosten voor mijn vervoer naar jullie specifieke trouwlocatie.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over hoe zo'n ceremonie dan in elkaar steekt, neem rustig contact met mij op en ik zal je vrijblijvend informeren.