WIE BEN IK


Mijn naam staat dus al in de titel van de website. Maar wat extra informatie kan uiteraard geen kwaad. Ik ben in 2021 al weer 40 jaar getrouwd met Astrid, heb drie kinderen en evenzovele partners en op het moment dat ik dit schrijf, al weer vier kleinkinderen. Pas na mijn arbeidzaam leven en na het stoppen met enkele van de bestuurlijke functies die ik naast mijn professionele werk deed in het jeugd- en jongerenwerk, heb ik in 2019 de stap gemaakt naar dit mooie werk. De gemeente waar ik woon, plaatste toen een oproep voor uitbreiding van het aantal trouwambtenaren, en dat leek me nou precies iets voor mij.
Mijn ervaring met spreken in het openbaar, dat zowel in mijn professionele als in mijn vrijwilligers functies zeer veel aan de orde was, maakte dat ik mij over het schrijven van toespraken en het uitspreken daarvan geen zorgen hoefde te maken. 


Koninklijk onderscheiden

Vanwege mijn vrijwilligers inzet gedurende iets meer dan 40 jaar voor het jeugd- en jongerenwerk, onderwijs en sport, ontving ik in 2012 uit handen van de burgemeester de onderscheiding die behoort bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Deze kan eigenlijk maar weinig gedragen worden, maar omdat de toga van de trouwambtenaar een officieel ambtstenue is, kan ik hem met trots voor elke huwelijkssluiting of partnerschapsregistratie opspelden en daarmee een klein extra cachet geven aan de ceremonie.

Mijn kilt en mijn titel

Als je meer wilt weten over mijn titel als Laird of Glencoe and Wildernesse, en waarom ik jullie dus ook in kilt kan trouwen, dan moet je mij daar maar naar vragen in het gesprek dat we gaan hebben in de aanloop naar jullie grote dag.

 

 

WAAROM WIL IK JULLIE TROUWEN OF JULLIE GEREGISTREERD PARTNERSCHAP BEVESTIGEN

Waarom ik dit werk zo leuk vind en dus heel graag doe? Het antwoord is kort: Om jullie de mooiste dag van je leven te bezorgen!

Mensen als jullie, die het pad van de liefde en loyaliteit hebben gevonden en dat samen willen gaan belopen, of die, zoals dat vroeger altijd werd gezegd nu samen in het huwelijksbootje willen stappen, geven mij energie en bezorgen mij dat gevoel van eer om onderdeel te zijn van de belangrijk(st)e dag van jullie leven. En ik geef jullie daar graag de ceremonie voor terug, die jullie in gedachten hebben. Of deze nou eenvoudig, uitgebreid, klein of groot is. Met een lach of een traan, en soms allebei. Altijd in een mix tussen formeel en informeel.

De dag, waarop je je verbindt heeft sowieso al een gouden randje maar heeft ook een aantal voorgeschreven momenten. Ondanks dat officiële karakter is het altijd weer een fijne uitdaging om van deze ceremonie een gezellige, bijzondere, ongedwongen en vooral blije plechtigheid te maken.


Welke wensen hebben jullie?

Daag me maar uit, hoe meer eigen wensen, hoe groter de uitdaging om de ceremonie op jullie maat te maken! Lees elders op de site maar hoe ik te werk ga, of klik hieronder om naar de juiste pagina te gaan.

 

 

 

tel: 06 53 77 45 74 
email: info@trouwambtenaarpimvandertas.nl