WIE BEN IK


Hallo, ik ben Pim van der Tas! Ik was in 2021 alweer 40 jaar getrouwd met Astrid, heb drie kinderen en op het moment dat ik dit schrijf, alweer vier kleinkinderen.
Pas na mijn arbeidzaam leven en na het stoppen met enkele van de bestuurlijke functies die ik naast mijn professionele werk deed in het jeugd- en jongerenwerk, heb ik de stap gemaakt naar dit mooie werk. De gemeente waar ik woon, plaatste een oproep voor uitbreiding van het aantal trouwambtenaren, en dat leek me nou precies iets voor mij. Mijn ervaring met spreken in het openbaar, dat zowel in mijn professionele als in mijn vrijwilligersfuncties zeer veel aan de orde was, maakte dat ik mij over het schrijven van toespraken en het uitspreken daarvan geen zorgen hoefde te maken.


Koninklijk onderscheiden

Vanwege mijn vrijwilligersinzet gedurende iets meer dan 40 jaar voor het jeugd- en jongerenwerk, onderwijs en sport, ontving ik in 2012 uit handen van de burgemeester de onderscheiding als lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze mag ik dan ook met trots op mijn toga spelden tijdens jullie huwelijkssluiting of partnerschapsregistratie.

Dit geeft mij energie

Waarom ik dit werk zo leuk vind en dus heel graag doe? Het antwoord is kort: Om jullie de mooiste dag van jullie levens te bezorgen! Mensen als jullie, die het pad van de liefde en loyaliteit hebben gevonden en nu samen in het huwelijksbootje willen stappen, geven mij energie en bezorgen mij dat gevoel van eer om onderdeel te zijn van de belangrijk(st)e dag van jullie levens. Ik geef jullie daar graag de ceremonie die jullie in gedachten hebben voor terug. Of deze nu eenvoudig, uitgebreid, klein of groot is. Met een lach of een traan, en soms allebei. Altijd in een mix tussen formeel en informeel.
De dag, waarop je je verbindt heeft sowieso al een gouden randje maar heeft ook een aantal voorgeschreven momenten. Ondanks dat officiële karakter is het altijd weer een fijne uitdaging om van deze ceremonie een gezellige, bijzondere, ongedwongen en vooral blije plechtigheid te maken.

Mijn kilt en mijn titel

Als je meer wilt weten over mijn titels als Laird of Glencoe and Wildernesse en Lord of Ardmore en waarom ik jullie dus ook in kilt kan trouwen, dan moet je mij daar maar naar vragen in het gesprek dat we gaan hebben in de aanloop naar jullie grote dag.

 

Meer weten over mijn werkwijze?

Hebben jullie nog vragen? Dan kunnen jullie contact met mij opnemen! Ik ben
telefonisch bereikbaar via 06-53774574, je kunt mij een mail sturen, maar een bericht achterlaten via het contactformulier is ook mogelijk.

Als je nu al meer wilt weten over hoe ik te werk ga, lees dan gerust verder op deze site of klik meteen door om naar de volgende pagina te gaan.