Jessica en Randy

 

Maandag 20 september 2021 waren het Jessica en Randy, die elkaar trouw kwamen beloven in een op zichzelf eenvoudige ceremonie, maar toch een met heel veel emotie en uiteraard met de door mij beloofde lach en traan. Zoals bij vele huwelijken die ook kerkelijk worden bevestigd, zal hun trouwdag voor altijd herinnerd worden op 2 oktober, de dag dat hun huwelijk in de Maria van Jesse kerk in Delft bevestigd en ingezegend wordt.
Er was nog even geprobeerd om zowel het Burgerlijk Huwelijk als de kerkelijke bevestiging op een en dezelfde dag te laten plaatsvinden, maar als gevolg van alle nog geldende reisbeperkingen was het onmogelijk om alle gasten uit Aruba, New York en Polen tegelijk over te laten komen. De ceremonie in het gemeentehuis werd daardoor in een heel kleine bezetting (bruidspaar, getuigen Ilknur en Andrew en Ilknur's zusje Ella) gevierd, maar voor de familie en vrienden, werd hij wel volledig op beeld en met geluid opgenomen. 

Bij de voorbereiding van deze ceremonie waren de beide getuigen actief betrokken en zij konden mij veel vertellen over de jaren, dat ze het bruidspaar al kennen. Voor Ilknur geldt dit al vanaf de tijd op de basisschool, terwijl Andrew de bruidegom heeft leren kennen in het jaar dat zij beiden vanuit Aruba naar Nederland verhuisden.

Jessica en Randy leerden elkaar kennen in een van de bekende uitgaansgelegenheden in Den Haag, de Boterwaag, waar zij beiden waren voor het dansen van salsa, bachata en kizomba. Niet alleen exotisch van naam, maar ook en misschien wel nog belangrijker erg sensueel en passioneel. Dat de vonk daardoor snel oversloeg was eigenlijk van meet af aan overduidelijk. 
Het was fijn en vooral ook plezierig om de herinneringen aan die tijd weer naar boven te halen. Maar bovenal was hun verhaal inspirerend en vooral ook eerlijk. Beide facetten gaven mij ook in deze ceremonie de energie om er iets moois van te maken.

Jessica en Randy stuurden mij na afloop hun review, waarin zij schrijven:

Beste Pim,
Vanaf het eerste moment zocht je actief contact met ons en onze getuigen om een beeld van ons te krijgen. Een gedegen vragenlijst ging daarmee gepaard. Wij werden ook vriendelijk ontvangen bij je thuis voor een kennismakingsgesprek en dat voelde gelijk vertrouwd. De openhartigheid was van beide kanten en we hadden al snel door dat je een inspirerend persoon bent, oprecht met humor en erg positief in het leven staat. Deze energie was perfect voor onze huwelijksdag in het gemeentehuis. Je hebt er ondanks de kleine setting een bijzondere ervaring van gemaakt en wij zijn erg dankbaar voor het mooie betoog en samenvatting van ons levenspad tot nu toe! Leuk om later ook op terug te kijken en terug te luisteren. We hopen je weer een keer tegen te komen! Groetjes!
Jessica en Randy