Melissa en Stefan

 

In de aanloop naar de grote dag van elk paar dat in het huwelijk wil treden of een geregistreerd partnerschap wil aangaan, stuur ik hen een lijst met een groot aantal vragen, die ze deels gezamenlijk mogen beantwoorden. Een niet onbelangrijk deel van de vragen stel ik om een beter beeld te krijgen van het a.s. bruidspaar over hoe zij in het leven staan, over het huwelijk en de huwelijkse staat denken en uiteraard over hun huwelijksdag en hun toekomst. Ik vraag hen altijd om deze bijzondere vragen ieder afzonderlijk te beantwoorden en ook zonder dat de ene partner inzicht krijgt in wat door de ander wordt geschreven. Op deze wijze stellen ik hen in staat om iets van hun persoonlijke achtergronden en motivaties te vertellen, die ik op mijn beurt vervolgens op een leuke manier aan elkaar kan verbinden in mijn toespraak op de grote dag.
Zo ook dit keer in het geval van Melissa en Stefan.

Hun antwoorden waren fantastisch om te lezen en in al hun oprechtheid en openheid gaven zij mij een meer dan bruikbaar instrument om hun speech een bijzonder karakter te geven en in een leuke vorm te gieten. Hoewel het al 17 jaar geleden was, dat zij elkaar voor het eerst ontmoetten, wist ieder van hen nog exacte details te benoemen van hoe die kennismaking en de daarop volgende jaren verliepen.
Alle reden dus om het in de vorm te gieten van een essay, dat veel weg had van een beknopte uitgave van een liefdesroman uit de Bouquet-reeks.
En niet alleen de gebeurtenissen van 17 jaar geleden waren daarvoor geschikt. Ook de manier waarop Stefan met zijn twee nog jonge zoons Kyamo en Milton (9 en 6 jaar oud) de zoektocht naar een ring voor zijn aanstaande bruid beschreef en het vervolg daarvan in het aanzoek dat een paar maanden geleden op een regen- en stormachtige namiddag in Scheveningen plaatsvond, ook dat was perfect om te worden vervat in een tweede deel van het boekje met de romantische titel "Gezocht, gevonden, gevraagd en gekregen".
Het zal duidelijk zijn, dat er veel werd gelachen en dat er tijdens deze ceremonie niet alleen tranen vloeiden op de wat serieuzere aangelegenheden, maar ook die vanwege het plezier, dat het paar, hun moeders, overige familie en vrienden in dit uurtje beleefden.

Zij zeggen er zelf het volgende over:

Op 27/7/2021 mochten wij het JA woord geven tegen elkaar in het gezelschap van een aantal vrienden en familieleden. Met Pim als onze trouwambtenaar was de mooie ochtend helemaal compleet.
De vragenlijsten die wij los van elkaar hebben verstuurd waren zo mooi verbonden door Pim.
De ceremonie was prachtig , hij gaf precies weer hoe wij waren.

Pim heeft alle aandacht en tijd gegeven en genomen voor ons verhaal en heeft dit op een speciale manier op de dag zelf aan ons en alle aanwezigen verteld. We hebben gelachen, maar ook wel een traantje gelaten.

Na de ceremonie heeft elk familielid wel aangegeven hoe mooi het was.
Bedankt Pim voor de een van de mooiste ochtenden van ons leven!

M.v.g., Melissa en Stefan