Nadine en Maarten

 

Het huwelijk van Nadine en Maarten, dat ik op 29 april 2021 mocht sluiten, is er ook een zoals vele huwelijken in coronatijd, dat niet kan plaatsvinden zoals een jong stel zich dat voor ogen heeft. Vele vrienden en familieleden moesten noodgedwongen thuis blijven en konden deze jonge mensen dus niet zien stralen. Maar ook zij gaan het later nog eens overdoen in een ceremoniële sessie, waarin alle elementen, die wij vandaag hebben weggelaten, zoals het uitspreken van een eigen trouwgelofte en het wisselen van de ringen het huwelijk voor hen compleet gaan maken.

Wel hebben we uiteraard van deze officiële huwelijksvoltrekking ook een bijzondere plechtigheid gemaakt en veel gelachen over de bijna roman, die Nadine mij had geschreven over de manier waarop zij en Maarten elkaar hebben leren kennen en een stel zijn geworden. Vanzelfsprekend mocht ik deze kans niet laten liggen, en heb ik met veel plezier haar verhaal in mijn toespraak verwerkt.

Bijzonder was in deze ceremonie ook de keuze van dit stel om een nichtje en neefje te vragen om mij te assisteren bij de ceremonie. Neefje Melle mocht de hamer hanteren op het moment, dat ik de bevestiging van het huwelijk uitsprak en nichtje Grace had de eer om het eerste deel van de huwelijksakte te mogen voorlezen.
De conclusie van alle betrokkenen bij dit huwelijk was, dat eigenlijk niemand hoopt dat het nog lang gaat duren totdat de huwelijksvoltrekking afgemaakt kan worden.

 

Aan de ceremonie hielden Nadine en Maarten deze gedachten over:

Persoonlijk, duidelijk en humoristisch zijn eigenschappen die Pim kenmerken.
Het was bij ons snel schakelen maar dat was geen probleem.
Met veel enthousiasme heeft hij ons verhaal voorgedragen.
Nogmaals dank Pim, en veel succes bij de toekomstige ceremonies!

Met vriendelijke groet,
Nadine en Maarten