Riet en Hans

 

Op 19 maart 2021, de dag van hun partnerschapsregistratie was het zo'n 45 jaar geleden, dat ik Riet leerde kennen toen wij allebei op muziekles gingen in Zoetermeer. Ik leerde haar toenmalige partner kennen en hun twee jongens en we zijn vrienden gebleven voor het leven, in leuke en in minder leuke tijden.
Toen na haar scheiding Hans in haar leven kwam, veranderde er niets in en aan deze situatie en is Hans aan het rijtje van goede vrienden toegevoegd.

Het was verrassend toen zij beiden aankondigden ook te willen gaan trouwen, maar minder verrassend dat zij mij daarvoor als hun trouwambtenaar wilden hebben. En uiteraard zei ik meteen JA toen mij de vraag werd gesteld. Door de maatregelen in verband met corona, werd het geen traditioneel huwelijk, maar eerst een geregistreerd partnerschap, dat als de omstandigheden het weer toelaten zal worden omgezet in een huwelijk.
Om die reden hebben we de ceremonie op het gemeentehuis van Pijnacker-Nootdorp eenvoudig gehouden en veel van het materiaal, dat ik uiteraard over Riet al had en over Hans had weten te verzamelen, opgespaard. In de nog te plannen ceremonie waarop het huwelijk echt ceremonieel wordt gesloten door de omzetting van het partnerschap, zal dat materiaal uiteraard een mooi plaatsje krijgen.

 

Over hoe Riet en Hans hun ceremonie hebben ervaren, schrijven zij als volgt:

Op 19 maart zijn wij het geregistreerd partnerschap aangegaan in de gemeente Pijnacker. Onze bijzondere ambtenaar burgerlijke stand Pim van der Tas heeft de ceremonie voltrokken. Pim is een oude bekende van onze Riet. Vandaar het verzoek aan hem om ons aan elkaar te knopen. Dit heeft hij gedaan, en hoe!!!! Zó mooi. Met zoveel begrip en gevoel! Géén ellenlange standaard speech maar To The Point én vermakelijk. Zowel wij als onze vrienden, familie en andere genodigden hingen aan zijn lippen op een dermate manier dat hij na de ceremonie een reconstructie daaraan moest laten uitvoeren. Geintje, maar.... Pim, bedankt.