Sabrina en Ramon

 

Op een van de jongste locaties in Waddinxveen, trouwde ik op zaterdag 21 augustus 2021 Sabrina en Ramon in de tuin van hun in december opgeleverde vrijstaande woning. 
Het huwelijk was al tweemaal uitgesteld in verband met de corona-maatregelen, maar nu eindelijk mocht het doorgaan in aanwezigheid van hun families en vrienden. Een ceremonie waar lang naar uitgekeken werd.
Bruid en bruidegom hadden een zware dobber aan de voorbereidingen, want lang zag het er niet naar uit, dat het juist en alleen deze dag droog en zonnig, zelfs warm zou zijn. De tuinarchitect was nog niet klaar, toen ik met dit paar ging kennis maken en ook de dag voor de bruiloft werd er nog hard gewerkt aan de afronding van de laatste loodjes. In geval van nood zou de ceremonie naar binnen moeten worden verplaatst, maar gelukkig was dit niet nodig.

Bruid en bruidegom arriveerden in een McLaren F1 met open roof en werden warm welkom geheten op de brug voor de woning door ouders, tantes/oom, neven en nichten en vooral ook veel vrienden. Sabrina werd door haar vader binnengebracht op de tonen  van 'A Moment like This' gezongen door Kelly Clarkson. Hun beide kinderen Jayden en Caylin van respectievelijk 4 en 2 jaar oud waren met de ouders mee op fotoshoot geweest en eigenlijk al min of meer uitgeput, maar zij vermaakten zich prima met nichtjes en neefjes op de eigen speeltoestellen in de tuin. Tijdens de ceremonie tekenden zij uiteraard wel een Kinderakte en Jayden mocht helpen met de bekende hamerslag om het huwelijk van mama en papa te bevestigen. Caylin bracht later de ringen. Terwijl het bruidspaar bezig was de eerste ring aan te schuiven, had de kleine dame de tweede ring al vast van het draadje bevrijd. Ik kon nog net op tijd voorkomen, dat de ring tussen de planken van het vlonder door in de sloot verdween.

Na het tekenen van de akte door het bruidspaar, de getuigen (beide moeders, een broer van de bruid en de zus van de bruidegom) en ik, hadden de ouders van de bruid als verrassing nog twee duiven, die hierna door Sabrina en Ramon werden bevrijd en het luchtruim mochten kiezen. De kinderen werden in het verbond van hun ouders betrokken doordat ze beiden èn hun ouders elkaar een zilveren armband met infinity-symbool voor de dames en een leren uitvoering daarvan voor de heren mochten omdoen. Daarna was het moment voor de kus op het hoogtepunt van de song 'I Do' van Jessica Folcker. De ceremonie werd afgesloten op de tonen van Love me like I do van zangeres Ellie Goulding.

Na de huwelijksvoltrekking volgde de toast met taart. Er volgde nog een BBQ en een feest met DJ. Het bleef nog lang gezellig daar aan de Cornelis Broerweg.


Na de selectie van de honderden foto's, die het bruidspaar had van de ceremonie, de fotoshoot en het feest, en nadat wij eerder al de ceremonie met elkaar hadden nabesproken, ontving ik van Sabrina en Ramon onderstaande review:

"Het was nog maar ca 6 weken voor we gingen trouwen want weer hadden we de bruiloft uitgesteld ivm Corona. In mei 2021 waren er nog genoeg trouwambtenaren van de gemeente beschikbaar voor onze dag en ineens was er niets meer mogelijk. Oh jee... maar toen vonden we Pim die als zelfstandige maar ook voor de gemeente als trouwambtenaar werkt. Hij heeft ons fijn geadviseerd om het toch voor elkaar te krijgen om op onze droomlocatie te trouwen, in onze tuin aan het water. 

Pim kwam op kennismakingsgesprek onder het genot van een bakkie. Het was een gemoedelijk gesprek om elkaar beter te leren kennen maar ook om onze kids te laten wennen aangezien zij ook deel van de ceremonie zouden uitmaken.

Nadien volgde de vragenlijst die we afzonderlijk moesten invullen, ik 6 pagina's, mijn man een half A4tje. Genoeg om een ceremonie te vullen.

Eindelijk was het 21-8-21, onze dag begon, na de fotoshoot werden we door onze familie en vrienden opgewacht en ook Pim gaf ons een warm welkom op de brug voor ons huis.

De ceremonie begon, mijn vader werd om toestemming gevraagd voor het Ja woord, onze zoon mocht met de grote hamer slaan, onze dochter bracht de ringen die ze net te snel zelf losmaakte waardoor een trouwring bijna tussen de kieren van de vlonder in het water verdween maar Pim redde de ring net op tijd! De trouwakten werden getekend en ook onze kinderen mochten een akte ondertekenen die Pim speciaal voor hen gemaakt had.

Als teken van verbintenis met elkaar als gezin gaven we elkaar en ook de kinderen een infinity armband.

Er waren ook enkele dingen die wellicht iets anders hadden gekund en gelukkig nam Pim in ons nagesprek deze feedback goed op.

De ceremonie verliep namelijk met een lach en een traan, maar ook met zweetdruppels op vele voorhoofden en droge monden i.v.m. de zon die die dag volop scheen. De ceremonie liep nogal uit door onze vele verhalen, die Pim in zijn toespraak had verwerkt. Maar ook het persoonlijke welkom voor elk van onze 55 gasten en de op zich mooie en betekenis duidende vertalingen van onze weddingsongs namen nogal wat tijd in beslag. 
Het duurde dan ook even voor we met champagne konden toosten en de taart konden aansnijden, die door de warmte al aan het inzakken was, maar het smaakte gelukkig nog heerlijk!
Hierna namen we afscheid van Pim met een dikke knuffel en ging het feest tot laat in de avond door.

Ondanks dat enkele dingen iets anders hadden gekund, was het een prachtige ceremonie waarin veel emotie en betekenis voor ons zat. We vonden het heel fijn dat Pim degene was die ons heeft verbonden met elkaar en met elkaar als gezin.

Lieve Pim, u heeft lang op deze review moeten wachten maar bij deze.... Bedankt voor alles wat u voor ons heeft betekend op deze dag!

Liefs Sabrina en Ramon"