Daniëlle en Erwin

 

In december 2021, toen Nederland nog in lockdown was, maakte ik kennis met Daniëlle en Erwin, die hun huwelijksdag al eens een keer hadden uitgesteld om hun gasten niet in het keurslijf van de anderhalvemeter-samenleving te forceren. De hoop was gevestigd op een jaar later en dit paar werd daarin gelukkig niet teleurgesteld.
Wij spraken elkaar via de Zoom en concludeerden al vrij snel, dat de voor een supermooie ceremonie benodigde klik tussen paar en ambtenaar aanwezig was. Daniëlle en Erwin hadden mijn website al bezocht en wilden graag net zo verrast worden als alle andere paren, wiens ceremonie al een impressie-pagina gekregen hadden.

Ik ontmoette twee jonge mensen, die in hun jeugdjaren al aardig teleurgesteld waren geraakt, maar die er niet voor terugdeinsden en nog steeds niet deinzen om de Liefde die zij zeven jaar hiervoor in elkaar hadden gevonden het vervolg te geven van een spetterend huwelijksfeest op eigen locatie in de achtertuin van hun woning in Helmond op 1 juli 2022.
Uit respect voor de gevoelens over die vroege jaren en om de trouwdag perfect te positioneren als startpunt voor een liefdevolle toekomst, werden de herinneringen aan die tijd overgeslagen en keken we in de ceremonie vooral naar het vandaag en naar de toekomst.
Eind juni, toen ook alle vragen waren beantwoord en de liefdevolle bijdragen van de verschillende getuigen aan mij waren toegezonden, ontmoetten we elkaar voor de tweede keer en hebben we de puntjes op de verschillende I's gezet om de ceremonie te laten worden tot wat ieder van ons in gedachten had.

Fijn was het om te ervaren, dat de mensen die het bruidspaar in alle afgelopen jaren trouw zijn gebleven en door dik en dun hebben gesteund er niet alleen bij waren, maar ook nog eens als officiële getuigen voor hun huwelijk mochten èn wilden fungeren.

De kracht van het JA-woord konden we versterken met de  regels van dit gedichtje:

Wat het leven ons geeft, wat de tijd ons zal brengen,
Ik kan het wel aan, maar wel samen met jou.
De lach bij het geluk, de traan bij een verdriet,
Ik kan het wel aan, maar wel samen met jou.
Dit is wat ik voel, en ook nooit meer vergeet...
Samen met jou, ben ik eindelijk compleet.

Bij binnenkomst van het paar en bij het tekenen van de akte, konden we genieten van een Brabander bij uitstek. Met het nummer Jij bent de Liefde van begeleidde Guus Meeuwis deze twee momenten en zo kon het bruidspaar elkaar èn hun familie laten weten, dat Daniëlle voor Erwin en hij voor haar niet alleen de grote liefde is, maar vooral het beste voor elkaar.

 

Daniëlle en Erwin (mevrouw en mijnheer Van Gaalen) schreven zelf de volgende reactie op mijn ceremonie:

Wij hebben een pracht ceremonie gekregen dankzij Pim.
Hij wist ons levensverhaal en onze toekomst te bundelen en met humor en kleur te vertellen aan alle gasten. Er werd gelachen en we hebben kunnen genieten. We kregen van alle gasten complimenten over Pim, omdat hij zo'n leuke en interessante ceremonie ervan heeft gemaakt. Er zat geen saai element bij!
Echt super bedankt! We merken dat u veel plezier heeft in wat u doet en hopen dat u nog vele bruidsparen zo'n geweldige bruiloft kunt geven!

Warme groeten van Danielle & Erwin