Imke en Geert

 

Zaterdag 11 juni 2022 scheen weer eens een mooi huwelijkszonnetje, ditmaal boven het Groene Hart van Holland, waar op landje van Dirk Vergeer de gelijknamige Gasterij in Reeuwijk-Dorp een uiterst fraaie trouwlocatie kan neerzetten. En het was daar, dat Imke en Geert hun huwelijksceremonie hielden met een kleine 68 gasten.

Imke en Geert wonen en werken allebei in Zwitserland en dat maakte, dat wij zowel de eerste kennismaking als het van voor naar achter doornemen van de ceremonie via beeldbellen met elkaar in orde moesten maken. Uiteraard hielden we vanaf de eerste kennismaking in mei van het vorig jaar elkaar steeds op de hoogte van alles dat in de aanloop naar deze dag geregeld moest worden. Omdat beiden in Zwitserland woonachtig zijn, moest uiteraard de aangifte van het voorgenomen huwelijk eerst via "Den Haag" lopen voordat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de huwelijksaankondiging mocht doorzetten. Twee dagen voor de grote dag konden we elkaar ook fysiek ontmoeten, toen we op locatie gingen onderzoeken of alles geregeld was, zoals dat op afstand was aangevraagd.

Trouwen was niet altijd vanzelfsprekend voor dit paar, maar Imke rondt over niet al te lange tijd haar specialistenopleiding als Diergeneeskundige af en daardoor komt het stel in een wat rustiger vaarwater. Bovendien hebben ze in de loop van de veertien jaar, dat zij elkaar nu kennen een uitgebreide vriendenkring opgebouwd in binnen- en buitenland. 
Binnen die context leek het hen iets heel bijzonders om de Liefde voor elkaar op deze manier om te zetten in iets blijvends. En dat werd deze huwelijksdaad.
Bijna alle vrienden uit Nederland, Duitsland en Zwitserland waren overgekomen naar Reeuwijk om dit spektakel bij te wonen.

Het verhaal van hun leven mocht ik dit keer maken met behulp van vriend Michael, broers Niels en Arne en schoonzus Inge, die ook als getuigen fungeerden. Het werd een bijzonder verhaal, zeker als je bedenkt dat Geert een echte Westlander is en ook dat beiden elkaar hebben leren kennen op het aanlegvlot van de tegenover elkaar gelegen roeiverenigingen, waar Imke als VWO-scholier lid was bij Vada en Geert als eerstejaars student plantenwetenschappen bij Argo en zij allebei niet onverdienstelijk in een of meer klassen excelleerden. 

Na het JA-woord werden de ringen gebracht door hun vier en een halve maand oude pup, een Weimaraner met de mooie naam Newton.

Mede omdat het paar er niet voor gekozen had om het bekende trouwboekje af te nemen bij de gemeente, kon ik ze verrassen met een door mij gemaakt en gekalligrafeerd herinneringsuittreksel van de huwelijksakte.

 

Imke en Geert schreven zelf het volgende over onze samenwerking:

"Pim heeft het van begin tot einde erg goed gedaan. Hij heeft zich echt verdiept in ons en onze familie en vrienden, en kon alles mooi verwoorden. We hadden wat gasten uit Zwitserland, en Pim kon de perfecte balans vinden tussen het gebruik van Duits en Nederlands. We hebben alleen maar positieve reacties gekregen van de gasten!"