Lenneke en Frans

 

Op voorlopig de heetste dag van 2022 - de luchttemperatuur kwam tot 38 graden Celsius en de grondtemperatuur bereikte bijna de 42 - mocht ik het huwelijk van Lenneke en Frans voltrekken in de koele trouwzaal van het gemeentehuis van Waddinxveen.
Eigenlijk wilden zij op maandag de 18e trouwen. Toen bleek, dat op maandag de meeste horeca op het dorp dicht zou zijn en er dus geen aansluitende lunch met hun gasten mogelijk was, veranderden ze van plan. Het werd daardoor dinsdag 19 juli 2022.

In het gesprek, dat ik drie weken daarvoor met Lenneke en Frans bij hun thuis had, kwamen we er achter dat we feitelijk buren zijn. Vanuit de keuken van mijn huis kijk ik op de loods uit, waarin het hoveniersbedrijf van Frans is gevestigd. De loods, die hij en zijn kersverse echtgenote deze week gaan omtoveren tot een heuse feestlocatie om zaterdag de 23e hun huwelijksfeest met gezin, familie en vrienden te gaan vieren.

Het was hun uitdrukkelijke wens om de ceremonie kort en bondig te houden, met vooral geen zware onderwerpen en misschien hier en daar een geintje.
In eerste instantie hadden ze graag op maandagochtend het huwelijksbootje ingestapt. Omdat ze graag de 23e getrouwd wilden zijn en de wachtlijst voor de maandagochtendhuwelijken erg lang was, kozen zij ervoor om op hun manier deze bescheiden ceremonie te gaan doen. Maar dan wel samen met de dochters als getuigen, en met de partner van een van de dochters en een zeer close vriendin als gast.

Met het nummer All of me van John Legend begonnen we deze ceremonie. Een nummer dat het paar bewust had gekozen vanwege de indringende tekst en de betekenis van de woorden. De singer-songwriter heeft in dit nummer duidelijk willen maken hoe twee mensen in al hun perfecte onvolmaaktheid elkaar alles van zichzelf kunnen geven, in welke achtbaan van je leven ook zit... en dat alles daardoor altijd goed komt.

In deze ceremonie lieten we het verleden waar het hoort en keken we vooral naar het vandaag en naar het leven van morgen en daarna. Met het versje Een van Toon Hermans namen we na zo'n kleine 35 minuten afscheid.

Ik geloof dat wij in deze opzet geslaagd zijn. Het was weer een nieuwe ervaring, maar wel een die het meer dan waard is om aan mijn portfolio toe te voegen.

 

Lenneke en Frans schrijven er zelf het volgende over:

De review, die wij je willen geven, is net zo kort en bondig als wij zelf:
Dank je wel Pim, dat je hebt geluisterd naar onze wensen.
Het verliep ongedwongen en mooi met ruimte voor een grapje.
Lenneke en Frans