Leonie en Kees

 

Op vrijdag 11 februari 2022 en ook nog eens op de verjaardag van de toen nog a.s. bruidegom, was het de beurt aan de eigenaars van Fumo BBQ om door mij het huwelijksbootje in geholpen te worden. Al meteen bij de eerste kennismaking herkenden wij met zijn drietjes de klik die we hadden en die ertoe zou bijdragen, dat de ceremonie onvergetelijk zou worden. Ook dochter Mila en zoon Kees-junior hadden er verschrikkelijk veel zin in om mij te leren kennen en te zien wie het feest van hun ouders zou gaan leiden.
De kennismaking werd een latertje en we bespraken veel meer dan alleen de inhoud van de ceremonie en de keuze van de muziek. Wij bleken een grote liefde te delen voor de Schotse hooglanden en het trekken door de woeste natuur aldaar. De gedeelde ervaringen vormden een goede basis voor de ceremonie die iets minder dan drie weken daarna zou volgen.

De vader van de bruid bracht zijn dochter binnen op het nummer She van Elvis Costello. Onder het tekenen van de akte konden we luisteren naar het nummer Lets Stay Together van Al Green en op de tonen van Kom terug van Spinvis werd de ceremonie afgesloten. Alle drie nummers, die een muzikale bevestiging bleken van wat de huwelijksceremonie inhoudt en die daardoor het bruidspaar goed wisten te typeren.

Zowel de getuigen van de bruid, als die van de bruidegom waren zeer bereidwillig om mij deelgenoot te maken van enkele herinneringswaardige, maar vooral ook humoristische momenten uit het vroegere leven van het bruidspaar, waardoor de toespraak opnieuw zeer persoonlijk werd. De traan was er uiteraard ook op het moment dat herinneringen werden opgehaald aan een veel te vroeg overleden vader en een nog niet zo lang geleden overleden oma, die beiden heel veel voor zowel bruidegom als bruid hebben betekend.
Niets ten nadele van de schitterend mooie ring, die de bruid om haar vinger geschoven kreeg, maar de ring van de bruidegom was wel heel bijzonder omdat die daarvoor de ringvinger van zijn vader had gesierd. En zo werd dit overdraagbaar erfstuk meteen een mooie blijvende herinnering.

Dochter Mila en zoon Kees gaven hun goedkeuring aan dit huwelijk met hun handtekening onder de kinderakte, die ik voor dit doel had opgemaakt en de jonge Kees stond zijn mannetje in de ceremonie toen hij mijn hamer mocht hanteren om de huwelijksvoltrekking met een krachtdadige tik te bevestigen.

 

Zelf schreven Leonie en Kees dit over hun ervaring met mij:

Vanwege de Covid pandemie hebben wij onze bruiloft meerdere keren uitgesteld en toen we besloten toch door te zetten hebben we alles op korte termijn (5 weken) geregeld.
Pim heeft ons hierbij enorm goed begeleid. Vanaf het eerste contact bleek al wat een warme, vriendelijke man Pim is, enorm fijn in de omgang! Ondanks de korte termijn had en nam hij alle tijd voor ons en was hij altijd bereikbaar als we weer eens vragen hadden.
Met zijn grondige vooronderzoek heeft hij een hele mooie ceremonie weten te leiden waarin iedere aanwezige zelfs bij naam werd welkom geheten en vele mooie momenten uit ons verleden en heden werden aangehaald.
Pim heeft er aan bijgedragen dat wij een onvergetelijke dag hebben gehad!

Leonie en Kees