Loes en Petter

 

Op zaterdag 9 april 2022 vormde landgoed De Wittenburg in Wassenaar en het gelijknamige kasteel het decor voor een wel heel bijzondere huwelijksceremonie.

Bij de aanvraag was al duidelijk dat dit heel bijzonder zou worden, aangezien de bruid haar roots heeft in het Brabantse land en de bruidegom afkomstig is uit het Noorse Oslo. Beiden zijn werkzaam in de petrochemische industrie en wonen met hun twee kinderen van 4,5 en 1,5 jaar oud in Stavanger.

Ten overstaan van familie en vrienden uit zowel Noorwegen als Nederland en voor wat betreft de ouders van de bruid ook uit Houston, Texas in de USA, wilden zij hun liefdesrelatie definitief bezegelen met een ceremonieel huwelijk in een historische, maar ook vooral romantische en elegantie uitstralende omgeving en met de beide broers van het paar als getuigen.

In de aanloop naar deze ceremonie waren vooral internet en de sociale media zoals Zoom en Whatsapp het hulpmiddel om het paar te leren kennen en om de ouders en getuigen bij de voorbereiding te betrekken.
Van meet af aan was al duidelijk, dat het voor de Noorse gasten een wel hele bijzondere bijeenkomst zou worden, omdat zij in het geheel geen notie hadden van de manier waarop huwelijksceremonies hier in Nederland worden aangepakt, voorbereid en uitgevoerd. Zo hadden zij geen idee, dat de twee nog jonge kinderen van het paar in de uitvoering zo’n lieve en vooral intieme rol zouden spelen door het zetten van hun naam onder een kinderakte en door het met hun ouders samen vullen van een fotoframe met zand van het strand in de buurt van Stavanger, dat zij met enige regelmaat bezoeken. Ook de tik met de hamer na het uitspreken van de huwelijksbevestiging was bij hun in goede handen. En uiteraard bracht dochter Olivia de ringen.

Het bruidspaar zelf luisterde met spanning naar de verhalen, die hun beider broers met hun ouders als herinneringen aan de jeugdjaren mij hadden toegestuurd. Maar ook het verhaal over de kennismaking met hun meest nabije Noorse vrienden en de gezamenlijke ervaringen in de tijd van hun prille ouderschap, alsook die van hun trip naar Gibraltar, brachten veel hilariteit in de ceremonie en versterkten het bijzondere persoonlijke karakter ervan.
Elk van de aanwezige gasten had een plekje gekregen in het verhaal over de jeugdjaren, de schooltijd en de studiejaren van Loes en Petter en uiteraard stonden we ook even stil bij de mensen, die er niet meer bij konden zijn en aan wie het paar goede herinneringen had.

De ceremonie werd ook nog eens muzikaal omlijst door de Belgische singer-songwriter, componist, backing vocalist en pianist Andy Sergeant.

 

Lørdag 9. april 2022 dannet eiendommen De Wittenburg i Wassenaar og slottet med samme navn bakteppet for en helt spesiell bryllupsseremoni.
Ved søknad var det allerede klart at dette ville være veldig spesielt, siden bruden har sine røtter i Brabant-landet og brudgommen kommer fra Oslo, Norge. Begge jobber i petrokjemisk industri og bor i Stavanger med sine to barn på 4,5 og 1,5 år.

Foran familie og venner fra både Norge og Nederland, og når det gjelder brudens foreldre også fra Houston, Texas i USA, ønsket de å forsegle sitt kjærlighetsforhold definitivt med et seremonielt ekteskap i et historisk, men også fremfor alt romantisk og eleganse-utstrålende miljø og med de to brødrene til paret som vitner.
I forkant av denne seremonien var spesielt internett og sosiale medier som Zoom og Whatsapp verktøyet for å bli kjent med paret og involvere foreldrene og vitnene i forberedelsene.
Fra starten av var det klart at det ville bli et helt spesielt møte for de norske gjestene, fordi de ikke hadde noen anelse om hvordan bryllupsseremonier håndteres, forberedes og fremføres her i Nederland. For eksempel hadde de ingen anelse om at parets to små barn ville spille en så søt og spesielt intim rolle i forestillingen ved å sette navnet sitt under et barnesertifikat og ved å fylle en fotoramme med sand fra stranden i nærheten av Stavanger sammen med foreldrene sine, som de besøker med litt regelmessighet. Kranen med hammeren etter å ha sagt at ekteskapsbekreftelsen også var i gode hender med dem. Og selvfølgelig førte datteren Olivia ringene.

Bruden og brudgommen selv lyttet med begeistring over historiene som både deres brødre og deres foreldre hadde sendt meg som minner om ungdommen. Men også historien om bekjentskapet med sine nærmeste norske venner og de felles opplevelsene i tiden for deres tidlige foreldreskap, så vel som om deres tur til Gibraltar, brakte mye hilarity til seremonien og forsterket sin spesielle personlige karakter. 
Hver av gjestene som var til stede hadde fått en plass i historien om ungdommen, skoleårene og studieårene til Loes og Petter, og selvfølgelig tenkte vi også på menneskene som ikke lenger kunne være der og som paret hadde gode minner om.

Seremonien ble også musikalsk innrammet av den belgiske sangeren og låtskriveren, komponisten, bakgrunnsvokalisten og pianisten Andy Sergeant.

 

Loes en Petter hadden al op de dag zelf laten merken erg genoten te hebben van de ceremonie en hadden dus geen enkele moeite met het schrijven van een review over onze samenwerking. Van hen kreeg ik onlangs de volgende tekst toegestuurd:

Wij kunnen Pim echt aanraden! Hij is erg duidelijk in wat zijn manier van werken is en denkt echt mee met hoe de ceremonie kan worden ingevuld. Hij had van tevoren contact met een aantal van onze gasten en familie en daarmee werd onze ceremonie heel persoonlijk en intiem. Verder had hij meerdere leuke manieren om onze kleine kinderen te betrekken in de ceremonie. We hebben alleen maar positieve reacties gehad van onze gasten. Ook goed om te noemen is dat hij vanwege onze internationale gasten de hele ceremonie in het Engels heeft gedaan. Na afloop kregen we de ceremonie uitgeschreven in een mooie map mee als een herinnering. Kortom, hij had aan alles gedacht en heeft onze dag heel speciaal gemaakt!

Een hele fijne dag, Loes & Petter