Nina en Christian

 

De eerste ceremonie in 2022 was er nog weer eens een, die noodgedwongen onder de covid-maatregelen moest worden ingericht. Het jonge bruidspaar vond het echter vanzelfsprekend, dat zij de plechtigheid door zouden laten gaan en er noodgedwongen voor kozen om de festiviteiten beperkt te houden. In april van het vorig jaar trokken zij na een flinke verbouwing hun nieuwe woning in Waddinxveen in en dat was het moment waarop zij ook besloten om een aantal zaken goed te organiseren. Toch was het geen vanzelfsprekendheid dat er zonder meer een officiële trouwplechtigheid zou gaan plaatsvinden. Want... hoewel ze dacht dat hij het nooit zou doen, moest de bruidegom eerst nog op de knie om de bruid formeel om haar hand te vragen. Het werd een leuk weekendje Gent in september en toen vroeg Christian inderdaad aan Nina of zij zijn vrouw wilde zijn. Het Ja-woord was snel gegeven.

In de voorbereiding op de ceremonie waren de ouders van het paar, die ook als getuigen zouden optreden, zeer graag bereid mij wat meer te vertellen over het verleden en kreeg ik een paar leuke anekdotes toegestuurd. Opvallend was, dat het paar zich niet meteen alle gemelde voorvallen konden herinneren. De zus van Christian en de jongere broer van Nina droegen ook hun steentje bij en maakten ieder een mooie toekomstwens voor het jonge paar, die ze ook zelf in de ceremonie mochten vertellen. Dat de zus van Christian erbij zou zijn, was nog een paar dagen spannend. Zij bleek een huisgenoot te hebben die positief was getest op corona en moest dus zelf ook in quarantaine tot afgelopen dinsdag. Tot ieders opluchting bleek zij negatief en kon dus op woensdag (de avond voor de bruiloft) naar Nederland vliegen vanuit Barcelona.

Met de keuze voor Bill Whiters (Lovely Day), Ed Sheeran (Lego House) en Pearl Jam (Just Breathe) waren Nina en Christian erin geslaagd om hun muzikale verschillen bij te leggen en drie uiterst toepasselijke songs ten gehore te brengen op het moment dat vader Rick zijn dochter Nina binnen leidde en weg gaf aan Christian, op het altijd wat stille moment wanneer de akte wordt getekend en tot slot bij het feliciteren.

Het was nog een tijdje heel aangenaam in de raadszaal toen, uiteraard weer met hulp van de altijd galante bode, nog diverse foto's konden worden gemaakt voor het album dat de herinnering aan deze ceremonie levend gaat houden.

 

Met de foto's van de ceremonie, ontving ik ook deze lieve woorden van een bruidspaar, dat het gewoon klein wilde houden:

Wij hebben voor Pim gekozen omdat hij het beste leek te passen bij onze wensen. Onze wens was klein en bescheiden, niet te veel poespas. Pim is bij ons langs geweest voor een gesprek om ons beter te leren kennen. Dit voelde vertrouwd. Vervolgens heeft hij onze wensen tot een mooie ceremonie weten om te toveren. Wij zijn erg blij met de manier waarop het hele proces is verlopen. Pim zijn doel was een dag met een lach en een traan, wat zeker gelukt is!

Nogmaals dank voor de mooie en bijzondere dag!
Groet, Christian en Nina