Annemarie en Christian

 

 

Woensdag 31 augustus 2022, exact om 10:30 uur kwam Christian samen met zijn Annemarie de binnenplaats van Kasteel Woerden oprijden in een prachtige Porsche oldtimer.
Na het uitstappen volgt de sierlijke wandeling tussen de gasten door en op de tonen van de Hochzeitsmarsch van Felix Mendelsohn Bartholdy, gespeeld op harp, bereiken zij de plek waar het huwelijk voltrokken gaat worden.

Met het kasteel als achtergrond, ademt het geheel van locatie en van familieleden, vrienden en vriendinnen een sfeer van klassieke romantiek en grandeur. Bruid en bruidegom zien er fantastisch uit en de ceremonie hebben wij met zijn drietjes ook helemaal in deze stijl opgebouwd.

Zowel Annemarie, als Christian komen uit een groot gezin, waarvan een aantal broers en zussen zelf ook al getrouwd zijn en ook hun kinderen zijn meegekomen naar dit huwelijksfeest.
Drie van deze nichtjes en neefjes mochten mij in de ceremonie komen helpen. Zo hanteert een van de neefjes de ceremoniële huwelijkshamer en brengen een ander neefje en nichtje de ringen.
Van de grootouders van het paar kan alleen nog de oma, naar wie Annemarie is vernoemd, bij onze ceremonie aanwezig zijn.

De kennismaking in april van dit jaar doen we bij Annemarie thuis en daar verkennen wij met elkaar de wensen en verlangens voor de inhoud van de ceremonie. Het laatste gesprek voor de trouwdag doen we bij Christian thuis.

De vader van Christian is een aantal jaar geleden overleden en het gemis wordt nog elke dag gevoeld. Maar het heeft zijn moeder en zijn jongste broer er niet van weerhouden om - net als vader en moeder van de bruid - mij te voorzien van de nodige verhalen en anekdotes. Alle bijdragen aan het verhaal van dit bruidspaar zorgden ervoor, dat de traan en de lach elkaar afwisselden.

De manier waarop Christian en Annemarie elkaar hebben leren kennen, was op zichzelf een te leuk verhaal om onvermeld te laten. 
Dat verhaal begon op de wekelijkse jongerenavonden in het Postiljon Motel in Dordrecht en na een onverwachte ontmoeting tijdens een vakantie in Duitsland, waar de vonk oversloeg, raakt het jonge stel met elkaar in gesprek. Vanaf dat moment groeit hun relatie. Als zij in februari van dit jaar samen in een oldtimer stappen om een dagje Noord-Holland te doen, gaat Christian in Volendam op de knieën en vraagt Annemarie ten huwelijk. Dat Annemarie JA heeft gezegd is duidelijk. Hoe hard het heeft geklonken, weten we niet. De Japanners en Chinezen, die er getuige van waren op de dijk en het ongetwijfeld ook hebben gefotografeerd en gefilmd, kunnen er niet meer naar gevraagd worden.

De bruiloft als geheel kreeg na de ceremonie een prachtig vervolg en werd stijlvol gevierd met fotosessie, lunch, kerkviering, toost, diner en receptie. 

 

Annemarie en Christian kijken terug op hun ceremonie en schreven het volgende:

"Pim heeft tijdens onze huwelijksceremonie een prachtige en gezellige speech gehouden toen hij onze Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand was.
We hebben veel bewondering voor zijn actieve benadering van ons als bruidspaar, maar ook van de getuigen en nabije familie. Hierdoor kon hij veel leuke informatie en weetjes over ons gebruiken voor zijn speech. Door zijn creativiteit heeft hij veel mensen bij zijn speech betrokken waardoor iedereen aandachtig luisterde. Pim als Trouwambtenaar is een echte aanrader dus."