Eveline en Sander

 

Het is maandag 12 december 2022 en het is half 10 in de ochtend als in de raadszaal van het gemeentehuis in Waddinxveen uit de speakers het nummer In my Life van The Beatles klinkt. Het eerste persoonlijke geschreven nummer van John Lennon voor het album Rubber Soul.
Die persoonlijke touch was een perfecte match met dit paar, dat elkaar in de collegezalen van de Universiteit Wageningen in 2009 voor de eerste maal heeft ontmoet.
Aan het einde van het tweede jaar gingen beiden met de studievereniging op stage naar Marokko en daar vloog de vlam in de pan. De vrienden werden een setje en tien jaar later in de bergen bij Florence vraagt Sander zijn Eveline ten huwelijk.

Het is een klein gezelschap vandaag. Eveline wordt door haar vader binnen geleid voor een niet al te uitgebreide ceremonie. De recente aankoop van hun huis in Waddinxveen en een kindje op komst, maakten dat er gekozen is voor een eenvoudige setting maar wel een met een ceremonieel karakter.

Bij het officiële trouwmoment werd ik geholpen door een neefje van het bruidspaar, dat met een ferme tik van de trouwhamer de huwelijksvoltrekking bevestigde.  
Het ondertekenen van de akte werd muzikaal omlijst met het nummer Tot jij mijn Liefde voelt in een uitvoering van Huub van der Lubbe (De Dijk).

Aan het slot van de ceremonie mocht ik nog kort refereren aan het feit, dat het paar in de nabije toekomst nog een groot huwelijksfeest wil geven om het dan groots te vieren met meer familieleden en vooral met vrienden. 
Daarna sloten we de ceremonie af met het nummer Our day will come van Amy Winehouse. Het nummer herinnert aan die speciale dag in Marokko, dat Eveline en Sander een stel werden.
Ik vertaalde het voor hen en toen klonk het als volgt:

Onze dag komt
We hoeven er niet lang op te wachten
Die dag zullen er alleen vreugdetranen zijn
En verder alleen maar Liefde en gelach
Onze dromen zijn magisch omdat we altijd verliefd zullen blijven
Die dag komt er aan !