Isabela en Harm

 

Rond 15 juli 2022 werd ik telefonisch benaderd door Harm met de vraag of ik op zaterdag 6 augustus 2022 in de gelegenheid zou zijn om de ceremonie te leiden, waarbij hij en zijn Isabela (afkomstig uit Roemenië, maar al een aantal jaar woonachtig en werkzaam in Nederland) met elkaar zouden trouwen.
Het was kort dag en er was nog veel te doen.
In eerste instantie wilde het paar in een zo klein mogelijke setting met elkaar trouwen en eigenlijk ook het liefst op een vroege maandagochtend met alleen twee getuigen.
Maar de lijst van mensen, die zij erbij wilden hebben werd groter en groter en uiteindelijk kwamen op zaterdag 6 augustus 2022 een kleine 35 mensen bijeen in Robacher's Watermolen voor een ceremonie met vele hoogtepunten.
De watermolen, gelegen in Hauwert, een dorp behorende tot de gemeente Medemblik was een idyllische locatie voor dit feest en ook nog eens geheel in stijl met de normen en waarden van het bruidspaar, dat sustainability, duurzaamheid en corporate social responsability hoog in het vaandel heeft staan.

Harm, succesvol natuur- en portretfotograaf in Haarlem en omstreken, was gecharmeerd geraakt van mijn website en zo op mijn weg gekomen.
Mijn voorliefde voor de natuur in de Schotse Hooglanden, deed het bruidspaar vragen of ik hun ceremonie in kilt wilde uitvoeren. 
Zo gezegd, zo gedaan.

De bruid werd weggegeven door haar broer Alex, die de plaats van hun zieke vader maar al te graag wilde innemen. Samen met Martin, voor de bruidegom de broer van een andere moeder, was hij ook de getuige van het paar.
Een bijzondere deel van het verhaal van dit paar, bestond uit de verhalen over hun vele reizen, apart maar uiteindelijk ook gezamenlijk door Azië, met als hoogtepunt de Manaslu Trekking. In twee weken langzaam omhoog tot de pas op 5100 meter en daarna aan de andere kant in een week weer omlaag.
Een nieuw hoogtepunt in hun relatie was de geboorte van zoon Erik in 2019 en voor hem had ik nog het ondertekenen van de kinderakte in petto.

Met het oog op de aanwezigheid van niet alleen de moeder van de bruid, maar ook een aantal andere gasten uit het buitenland, was de ceremonie in full-English.
De korte voorbereidingstijd bleek geen bezwaar voor succes.

 

Dit is wat Isabela en Harm er zelf over zeggen:

Pim was heel behulpzaam en toegankelijk. Ook heel flexibel. Op korte termijn hebben we alles voor elkaar kunnen krijgen.
Veel dank Pim!