Liselotte en Evert

 

 

Vrijdag 19 augustus 2022 stond de ceremonie-tent op het achterveld van Brasserie De Bosrand in 's-Gravenzande, waar het huwelijk van Liselotte en Evert werd voltrokken.

Van meet af aan was het duidelijk, dat deze ceremonie een Keltisch karakter zou krijgen.
De toen nog a.s. bruidegom liet op 18 juli 2021 in het kennismakingsgesprek al weten, dat hij op de ceremonie zou willen verschijnen in schotse kilt. Toen ik hem en de a.s. bruid vervolgens vertelde van mijn liefde voor de Schotse hooglanden en dat ik dus zeker niet zou achterblijven en ook in Schots gala zou verschijnen, kon de ceremonie al niet meer stuk. De verrassing tijdens de ceremonie was zelfs nog groter toen ik eerst na het eerste welkom de gasten vertelde wat ik met het bruidspaar had besproken en toen vervolgens de toga uitdeed. Ook voor de bruid was het op dat moment alsnog een verrassing was, dat ik mijn belofte was nagekomen.

De bruid nam mij in de maanden na de eerste kennismaking mee in haar definitieve kledingkeuze en showde mij op foto al vroeg de jurk, die zij zou dragen. Zodoende was ik in de gelegenheid om de bruidegom te helpen bij het zoeken naar de voor hem passende kilt met accessoires.

De bruidegom, Evert dus, is hobbysmid in Maasdijk en heeft voor zijn Liselotte al meerdere ringen gesmeed bij gelegenheid van de eerste vakantie samen en later bij het aanzoek, Maar ook nu voor de bruiloft had hij het staal flink heet gemaakt om twee ringen te smeden.
In het bruidsboeket verwerkte hij verschillende bloemen in brons, staal en koper en liet het geheel door de bloemist opsieren met echte bloemen, zodat een zeer kunstzinnige compositie van ambachtelijk werk en natuur ontstond.

Hun dochter Ela, 7 jaar oud, ging uiteraard akkoord met het huwelijk van vader en moeder en tekende zonder enig voorbehoud de Akte van Instemming. Ook hielp zij mij bij de bevestiging van het huwelijk en gaf met een ferme tik met de ceremoniële hamer nogmaals te kennen dat vader en moeder vanaf nu echt een echtpaar vormen.

De vele anekdotes van vrienden en getuigen over jeugd-, school- en studietijd van het bruidspaar maakten de ceremonie tot een gave happening, waarbij lach en traan werden afgewisseld met de serieuze aspecten van het JA-woord, de ringceremonie en het ondertekenen van de huwelijksakte. 
Het kon ook bijna niet anders, gegeven de bijzonder eigenzinnige en eigenaardige karakters van een bruid, die via LEXA uiteindelijk op zoek ging naar de kale man, en een bruidegom die de zoektocht bijna had opgegeven, toen voor hem alsnog de ware zich aandiende; en deze was voorwaar géén grijze muis.
Hij kwam van Brabant naar Den Haag op de tractor om kennis te maken met de ouders van de bruid, maar wist toen nog niet dat je ook daarvan de sleutels mee naar binnen moet nemen om te voorkomen dat de jeugd uit de buurt ermee ging joyriden.

De muziek tijdens de ceremonie was een combinatie van Boudewijn de Groot met de Avonden bij binnenkomst van de bruid, Faun met Federkleid bij het tekenen van de Kinderakte door Ela en Doe Maar met Smoorverliefd tijdens het ondertekenen van de Huwelijksakte.

 

Liselotte en Evert schreven onderstaande review op hun samenwerking met mij:
"Pim is meelevend. Wij konden hem op vrijwel elk gewenst moment benaderen voor vragen. Onze ceremonie was heel passend voor ons gezin. Hij dacht goed mee en niks was hem te gek!"