Pascalle en Mathew

 

 

Het vogelshowtheater van Avifauna in Alphen aan den Rijn was "The Place to Be" op donderdag 25 augustus 2022.  Op deze mooie plek trouwden Pascalle en Mathew onder een brandende zon.
De ceremonie volgde het verhaal van deze twee jonge mensen, die elkaar voor het eerst hebben ontmoet op de werkplek van Pascalle, waar Mathew juist voordat Pascalle daar kwam werken, afscheid had genomen en zijn eigen bedrijf in sloop- en grondwerken was begonnen. Hij kwam wel nog zo'n twee keer in de week langs om bij te kletsen met zijn grote vriend Jaimy, die de leiding had over de Mezzo-Mezzo aan de Rijneke Boulevard.
Ze vindt hem aanvankelijk helemaal niks, maar zit in enorm dubio: zij vindt hem eigenlijk haar droom-man en is meteen tot over haar oren verliefd op hem.
Jaimy daagt haar uit voor een weddenschap, die zij verliest en om die reden moet zij met hem en Mathew  drie aaneengesloten dagen mee naar de sportschool. 
Mathew, die haar op het eerste gezicht wel leuk en spannend vindt, vindt het de moeite waard om zijn eerste indruk bevestigd te zien en nodigt haar uit voor een etentje.
De chemie blijkt zo intens, dat zij na het eten naar Mathew's ouderlijk huis gaan, daar op e bank nog een film hebben gekeken en vervolgens samen op de bank in slaap zijn gevallen.
Als Mathew haar de volgende ochtend vraagt om zijn vriendin te worden, zegt Pascalle geen nee en vanaf dat moment zijn de twee onafscheidelijke. Na een maand daten volgt een maand vakantie in Italië en bij thuiskomst verhuist het stel naar Zoeterwoude, waar Mathew een appartement heeft.

 

De ceremonie wordt gekenmerkt door het feit, dat Mathew bij binnenkomst wordt begeleid door zijn moeder en Pascalle door haar vader wordt weggegeven op de romantische muziek van Elvis Presley's Love me tender. 
De ouders van het bruidspaar fungeerden ook als getuigen, en hadden in mijn voorbereiding mij goed voorzien van anekdotes uit hun jeugd- en schooltijd. Verhalen die wat betreft de periode daarna door hun beste vrienden Esther en Moriënte werden aangevuld.
Voorafgaand aan het JA-woord spraken Pascalle en Mathew hun eigen huwelijksbelofte naar elkaar toe uit.

Na het JA-woord zorgde Avifauna als gebruikelijk bij huwelijksceremonies voor een spetterende en vooral kleurrijke vogelshow. Als slot daarvan kwam een ara uit hun hand eten en keerde na het hapje netjes terug naar de kooi.

In het vervolg van de ceremonie werden hele bijzondere ringen uitgewisseld. Mathew kreeg van zijn oma de ring die opa Vermeulen altijd gedragen heeft en oma Neuteboom schonk haar kleindochter Pascalle de ring die al een hele lange tijd in de familie is en steeds van moeder op dochter wordt overgedragen. Pascalle's moeder had er geen enkel bezwaar tegen dat zij in de vererving van deze ring werd overgeslagen.

Het tekenen van de akte kreeg ook een bijzonder tintje. De wet staat slechts 4 getuigen toe, maar wat het bruidspaar betreft hadden het er best wel 11 mogen wezen. Na het tekenen van de huwelijksakte werd dan ook een bijzondere Akte van getuigenis getekend door de ouders, broers en zus van het paar en hun drie beste besties.
In deze akte verklaren Pascalle en Mathew dat zij hun getuigen, familie en vrienden trouw zullen blijven en de bestaande vriendschappen zo zullen voortzetten, dat men elkaar nooit uit het oog zal verliezen.
Als bewijs van hun trouw aan deze vriendschap met en hun liefde voor het bruidspaar, maar ook om aan te geven hoe dankbaar zij zijn, dat Pascalle en Mathew nu zijn geworden tot echte echtgenoten, hebben de elf beoogde getuigen deze bijzondere akte ondertekend.

De ceremonie eindigde met het nummer When a man loves a woman van Michael Bolton. 

Het was weer eens wat anders om deze vooral uitermate vrolijke ceremonie te mogen doen en het was een bijzondere ervaring om de voorbereidende gesprekken met Mathew en Pascalle in aanwezigheid van beide moeders te hebben mogen doen.

 

Pascalle en Mathew schreven over onze samenwerking op hun dag en de voorbereiding daarvan het volgende: 

"Waar zouden we moeten beginnen. Laten we beginnen met het feit dat Pim een man is met een gouden hart, die oog heeft voor al uw wensen en met liefde alles in elkaar zet zodat alle stukjes op zijn plek vallen. Wij hadden ons geen betere trouwambtenaar kunnen wensen en wij zijn gezegend met zo’n leuke, spontane en lieve trouwambtenaar. Je trouwdag is de mooiste dag van je leven en Pim kan daar heel goed een steentje aan bijdragen. Wij hebben tijdens de ceremonie enorm veel gelachen en natuurlijk een traantje gelaten bij de mooie herinneringen. Alles liep precies zoals het moest en alles viel op z’n plek. Wij vinden Pim een fantastische man. En ik hoop dat iedereen die dit leest een kijkje neemt op Pim zijn pagina en - als jij gaat trouwen en je wilt een dag om nooit te vergeten - neem dan alsjeblieft contact op met deze geweldige man. Wij zijn Pim onbeschrijfelijk dankbaar."