Jolanda en Dave

 

 

Zat ik in september 2019 voor het huwelijk van mijn jongste zoon zelf op de eerste rij in de tuin van het Museumcafé Gouda, vandaag 24 juni 2023 stond ik tegenover eenzelfde hoeveelheid rijen met familie en gasten, maar nu als trouwambtenaar voor Jolanda en Dave, die deze schitterende locatie hadden gekozen voor hun huwelijksceremonie met iets meer dan 60 gasten.

Wij hadden elkaar bijna een jaar eerder ontmoet thuis in Woerden bij het toentertijd aanstaand bruidspaar en daar de eerste contouren besproken van de ceremonie, zoals die op de 24e zou moeten worden.
Afspraken werden gemaakt voor een Kinderakte, waarin zoon Nev en dochter Vea aangeven blij te zijn, dat mama en papa vandaag gaan trouwen, voor de tik met de trouwhamer door zoon Nev en voor het aanreiken van de trouwringen door nichtje Tess, die bij de binnenkomst van de bruid samen met Vea als bruidsmeisje vrolijke bellen zou mogen blazen.

Van meet af aan was duidelijk dat er live muziek zou zijn tijdens de ceremonie, verzorgd door Olaf Bosman op gitaar.
The book of Love van Gavin James vormde de tonen waarop het cortège, gevormd door de beiden mannen Oorschot, daarna de bruidsmeisjes en tot slot de bruid met vader, door de poort de museumtuin binnen treedt.

Van Tom Odell speelde hij Grow old with me na het uitspreken van de trouwgeloften van het stel, waarbij toch maar weer bleek, dat ook de bruidegom wel eens moeite heeft het droog te houden.

Met Follow the Sun van Xavier Rudd werden de gasten bezig gehouden terwijl bruidspaar getuigen en trouwambtenaar de akte tekenen.
En op de up-tempo-tonen van Your love keeps lifting me van Jackie Wilson ging de ceremonie over in het toostmoment, voorafgaande aan de boottocht van het bruidspaar over de grachten van Gouda naar De Lichtfabriek, waar het feest tot in de kleine uurtjes werd voortgezet.

 

Terug van huwelijksreis naar Porto, stuurden Jolanda en Dave de volgende ervaring/review op onze samenwerking:

Wat kijken wij met veel plezier terug naar (de aanloop) onze grote dag op 24 juni. Direct al vanaf het eerste contact was er een klik en heel prettig contact. Pim denkt heel prettig met je mee om er samen een geweldige dag van te maken! En dan de dag zelf wat was het magisch, eigenlijk nog veel mooier dan gedacht! Onze kinderen kregen mede door ideeën van Pim een bijzondere rol en ook de prachtige woorden en de rust waarmee Pim de ceremonie zo mooi heeft geleid was geweldig! Ook van onze gasten meerdere complimenten gehad over de prachtige ceremonie. Wij kijken met heel veel plezier en trots terug op deze fantastische dag! Nogmaals dank voor alle tijd en energie die je erin gestopt hebt. Wij raden Pim zeer zeker aan!! Lieve groet, Dave & Jolanda