Lieke en Brian

 

Twee dagen na het achtertuinhuwelijk in Waddinxveen, stond op zondag 7 mei 2023 de bevestiging van het huwelijk van Lieke en Brian op de agenda, eveneens in de tuin, maar nu van de ouderlijke woning van bruidegom Brian in Griendtsveen bij Deurne.

Voor het geval de weergoden ons niet gunstig gezind zouden zijn, was er een partytent opgebouwd om de ceremonie te houden, maar gedurende de gehele ceremonie bleef het droog en scheen zelfs de zon.

Op de uitnodiging stond als sfeer-duiding: "country, peaky blinders en outlander". En van meet af aan stond voor Lieke en Brian vast dat handfasting een essentieel element van de ceremonie zou zijn. In samenhang daarmee, stond het buiten kijf, dat ik de ceremonie in kilt zou doen.

Wat ook vast stond vanaf onze eerste ontmoeting, bijna een jaar geleden - ergens halverwege de woonplaats van het a.s. paar en dat van mij -, was dat Lieke en Brian volledig open waren over hun kennismaking vele jaren daarvoor, over de dingen die in al die jaren op hun weg waren gekomen en de relatie beïnvloed hebben en hoe zij alle problemen overwonnen hebben op weg naar de tot dan toe mooiste dag van hun leven.
Het maakte, dat ik hen in korte tijd goed heb leren kennen en - met de informatie van ouders en broers, zus en schoonzus - in staat was het gewenste en vooral feestelijke verhaal te brengen over hun leven.

De neefjes Ayden en Milan hadden tijdens de ceremonie een belangrijke rol; Ayden mocht de bruid en haar vader voorafgaan bij binnenkomst in de tuin en Milan was naast ringendrager ook degene die mij wilde helpen om met een ferme tik van de trouwhamer de huwelijksbevestiging kracht bij te zetten.
De vader van de bruid was verguld van Lieke's vraag om 'Daddy's Little Girl' ceremonieel weg te geven aan de grote Liefde van haar leven en hij deed dat met grote klasse op de tonen van het nummer Flightless Bird van de singer-songwriter Samuel Beam,  die achter de naam Iron and Wine schuil gaat.

Bij het zetten van de handtekeningen onder de akte, had het bruidspaar gekozen voor het nummer Fairy tale uit de film Shrek, waaruit ook het slotnummer I'm a believer door hen was gekozen.

Lieke en Brian hadden ook trouwgeloften voor elkaar geschreven en presenteerden die voorafgaande aan het JA-woord. De tekst was kalligrafisch geprint op geschept papier en voorzien van een fraai zegel.

Om het JA-woord in stijl te kunnen doen, werden de handen en polsen van bruid en bruidegom symbolisch met elkaar verbonden door de drie koorden met knoop in hartvorm, dat ik voor dit element van de huwelijksceremonie in mijn toolkit heb.
Het fasten van de handen symboliseert het samenkomen van de geliefden als paar en bekrachtigt de liefde die zij voor elkaar voelen. Doordat de polsen op en tegen elkaar liggen communiceert de hartslag van elk van hen met elkaar en zijn aldus ook beider harten in dit deel van de ceremonie met elkaar verbonden.
Voor het merendeel van de gasten was dit een verrassende toevoeging aan de ceremonie, die overigens (ik zou zeggen... bijna vanzelfsprekend) gekenmerkt werd door de lach en de traan.

 

Over onze samenwerking, schrijven Lieke en Brian het volgende:
Wij zijn op meneer van der Tas gestuit puur en alleen door de aanvraag op de site van The Perfect Wedding. Toch sloot hij perfect op onze wensen aan. We wilden iets aparts, en de verschijning als Laird op je bruiloft in kilt, die je dan vervolgens 'handfast', dat is toch een aparte ervaring. We zijn zeer te spreken over de toegewijde en geïnteresseerde aanpak van Pim, en we bevelen hem dan ook graag aan.