Lily en Steven

 

 

Gitaarmuziek voerde de boventoon in en vlak na de ceremonie op 15 juli 2023 in de Oranjerie van de Hortus Botanicus in Leiden, de stad waar Lily heeft gestudeerd en mooie herinneringen aan heeft overgehouden.

Giulio Tampalini vertolkte het nummer El Columpio van de beroemde Spaanse componist Francisco Tárrega. Later bij het ondertekenen van de akte en bij de overgang naar de toost op het huwelijk zouden nog twee nummers, te weten de Mazurka in G-Major en de Gran Vals in A-Major worden gespeeld. Het laatste nummer is onder andere ook bekend vanwege dat Nokia ooit zijn eerste ringtone aan dit nummer heeft ontleend.
Na de toost en de taart bracht Steven op eigen gitaar nog een serenade van drie nummers aan zijn bruid.
Gitaar spelen was overigens iets dat Steven ooit zichzelf met hulp van internet heeft aangeleerd.

Op 11 jarige leeftijd is Lily naar Nederland gekomen en gaan wonen bij de nieuwe partner van haar moeder, die zij vanaf het eerste moment als haar vader is gaan beschouwen.
Hij mocht haar dan ook weggeven als blijk van instemming met de keuze van zijn dochter voor de man van haar leven.

Na beiden een of twee mislukte relaties te hebben moeten verwerken, hebben Lily en Steven elkaar begin dit jaar leren kennen via de datingsite van Lexa en vrij snel daarna zagen zij elkaar voor het eerst in een donkere bioscoop in Den Haag. Maar de vonk sloeg over en zij waren niet meer van elkaar te scheiden.
Kort daarna vroeg Steven haar in de metro in Rotterdam, waar zij op weg waren naar het Internationaal Film Festival, ten huwelijk. Lily zei JA, maar voor de zekerheid werd het aanzoek later thuis nog een keer herhaald en opnieuw zei ze JA.

Het paar is redelijk reisluchtig, getuige de vele reizen naar verre oorden, zoals Amerika, Zuid-Afrika, Sint-Maarten, Japan, Curaçao en tussendoor nog wat Europese reisjes, die Lily al eerder maakte en getuige de wens van beiden om ooit een wereldreis te gaan maken met een zeilboot.

Die reislust nam en neemt niet weg, dat wij - ondanks de korte tijd van voorbereiding - toch nog twee momenten met elkaar hebben kunnen vinden om mijn aanpak voor het maken van hun verhaal door te nemen en uiteraard de ceremonie stevig in de steigers te zetten.

 

Over hun ervaring met mij als trouwambtenaar, zeggen Lily en Steven:

Pim is een aardige, betrouwbare en faciliterende man, die alle moeite heeft gedaan om ons te leren kennen, ons verhaal over te brengen en die vervolgens de ceremonie fantastisch heeft geleid.