Megan en Percy

 

Vandaag, zaterdag 1 juli 2023 is het precies 7 jaar, 2 weken en 1 dag geleden, dat Megan en Percy een stel werden. Zes maanden later trok zij bij hem in. En precies 3 jaar, 2 weken en 1 dag geleden waren het Jazlynn, Ryder en Faye die door vader Percy werden ingeschakeld om moeder Megan ten huwelijk te vragen.

De mooiste momenten van hun leven werden afgewisseld met de meest verdrietige momenten toen in 2018 na een zwangerschap van 24 weken een drieling werd geboren, waarvan na vier maanden ziekenhuisverblijf alleen Faye mee naar huis kon, omdat zij het als enige had gered. Jaxley en Kyara overleden binnen tien dagen na de geboorte.
Een jaar later waren Megan en Percy opnieuw in verwachting, maar nu van een mono-mono-tweeling, en dus opnieuw een risico-zwangerschap. 
De twee dochters kamen in 2020 ook prematuur, maar allebei gezond ter wereld.
De liefde voor elkaar en de kinderen heeft uiteindelijk alles overwonnen en het stel sterker gemaakt dan ooit voor mogelijk werd gehouden, zo vertelden mij ook hun ouders en vrienden.

Dat het gezin op nummer 1 staat, was het leidend thema in de ceremonie, die ik voor en met Megan en Percy heb mogen maken en waarin herinnering en feest, de lach en de traan in een perfect en waar mogelijk ook informeel evenwicht zouden staan.
Ouders en vrienden waren ook nu bereid mij te voorzien van humoristische feiten uit jeugd- en schooljaren, maar ook van later toen zij elkaar inmiddels gevonden hadden, of zoals het Percy het zelf verwoordde "hij haar aan de haak had geslagen".

In de naar elkaar toe uitgesproken geloften werd de huwelijksformule ook op informele wijze verpakt en beloofden Megan en Percy elkaar ook trouw en loyaal te zijn in alledaagse handelingen.
Faye mocht de ringen brengen, en (mede namens Kyara en Jaxley) "ondertekende" zij en haar zusjes een Akte van getuigenis, waarin zij aangeven erbij te zijn geweest op het moment dat mama en papa met elkaar trouwden en dat zij daar heel gelukkig mee zijn.

Megan werd weggegeven door haar biologische èn haar bonusvader en het zal niet verbazen, dat de muziekkeuze van het bruidspaar bij binnenkomst, bij het ondertekenen van de huwelijksakte en bij de overgang van ceremonie naar feest tot mooie reflecties leidden naar verleden, verlies, hoop en toekomst. 
Zo werd bij binnenkomst van de kinderen Bruno Mars met Marry you gevolgd door Say you won't let go  van James Arthur op het moment dat de bruid de trouwzaal betrad.
Onder het tekenen was het William Singe die ons liet genieten van zijn nummer Let's get married.
En met verwijzing naar de nachtelijke hemel, waar op heldere nachten twee hele mooie sterren schitteren, konden wij Coldplay horen zingen over A Sky full of stars.


Megan
en Percy zijn super blij met onze samenwerking, getuige hun review:

Wij zijn op 01-07-2023 getrouwd door Pim. De reden dat wij in eerste instantie voor hem hadden gekozen, was een persoonlijke ervaring die wij deelden... maar nog belangrijker, de tijd die hij in het eerste mailtje al nam, om zichzelf voor te stellen. Het contact was zeer persoonlijk en hij neemt echt de tijd voor je als bruidspaar. Hij is flexibel en past zich aan, aan onze wensen. Hij heeft onze ceremonie mooi begeleid en ons levensverhaal op een pakkende én passende manier verteld.
Super tevreden zijn wij over Pim als onze BABS.