Simone en Guido

 

Vrijdag 21 juli 2023, even na half drie, is een van de zalen van de voormalige monumentale boerderij, die nu het Fletcher Hotel-Restaurant De Klepperman huisvest, het decor voor de huwelijksceremonie van Simone en Guido.
Het is exact tien jaar en negen maanden nadat Simone en Guido op 21 oktober 2012 met elkaar een eerste date hebben op het strand nabij Zeewolde in wat nu Restaurant Fika heet. En ook negen maanden nadat deze date precies tien jaar later is herhaald om Guido dan toch nog door de knieën te laten gaan om een mooi uitgelicht en daardoor zeer romantisch aanzoek te doen.

In al die jaren hebben Simone en Guido niet stilgezeten en hun eerste en later tweede huis gekocht, vele verre reizen gemaakt en twee kinderen op de wereld gezet.

En na het aanzoek gaat het snel... de volgende ochtend struikelt Simone in de tuin van hun huis en breekt haar enkel op meerdere plekken. Een lange periode van herstel en revalidatie volgt en Simone heeft volop de tijd om de grote dag voor te bereiden en alle verschillende elementen, die erbij horen te ontwerpen.
Op 24 december als de revalidatie in volle gang is, tref ik het aanstaand bruidspaar voor de eerste maal in Zeewolde om kennis te maken en de contouren voor de ceremonie met het paar door te spreken.

Duidelijk is, dat Simone en Guido aan hun huwelijksdag zekere elementen uit de Amerikaanse huwelijkstraditie willen verbonden, zoals een save-the-date en een vooravond met de bruidsmeisjes in het hotel van de trouwlocatie.
Een ceremonie die begint met een cortège van bruidegom met dochters, vier bruidsmeisjes en vier bruidsjonkers en uiteraard het weggeefmoment door de vader van de bruid.
Het is mijn eerste staande ceremonie met (wat wel weer meer gemeengoed is geworden) uitgesproken eigen trouwgeloftes, een kinderakte en een ringceremonie.

De muziekkeuze is ook bijzonder. Guido komt binnen op de tonen van Andrea Bocelli's 'Con te partiro' en de binnenkomst van Simone wordt triomfantelijk begeleid door de muziek van Richard Wagner's Hochzeitsmarsch uit de opera Lohengrin. 
Ik weet bruidspaar en gasten te verrassen met de vertaling van het bruidskoor en de uitleg dat het feitelijk geen 'binnenkomer' maar een 'uitzwaai-nummer' is, waarmee het bruidspaar wordt begeleid in de richting van de huwelijksnacht. Gelukkig nemen Simone en Guido de tekst van dit nummer en dat van Andrea Bocelli niet letterlijk en laten de huwelijksdag gewoon over zich heen komen.

De andere nummers die in de ceremonie ten gehore worden gebracht zijn van Christina Perri 'A thousand years', van Matt Johnson/John Adams 'The One' en van Shane Filan/Paul Meehan 'Beautiful in white'. De teksten van deze drie nummers zijn weer in overeenstemming met de gevoelens, die bij een dag als die van vandaag horen.

Een ceremonie en uiteraard een traject er naar toe, waarin de gastvrijheid van Simone en Guido geen grenzen kent. Voorbeeld daarvan is, dat omdat akte en trouwboekje op het gemeentehuis van Nijkerk door mij persoonlijk moeten worden opgehaald en teruggebracht, het paar mij ook uitnodigt voor de lunch in het hotel, waar de bruiloft gevierd wordt.

 

Zelf zeggen Simone en Guido het volgende over onze samenwerking:
"21 juli van dit jaar heeft Pim ons getrouwd. Het was magisch! Wat een prachtige, liefdevolle man met passie voor het vastleggen en binden van de liefde. Wij kijken met een warm gevoel terug op de ceremonie."