Willemieke en Maurice

 

 

Zij uit Terschuur bij Barneveld en hij uit Scherpenisse op Tholen... bijna 160 kilometer bij elkaar vandaan. Geen Tinder, Lexa, Parship of Tinder op de GSM en ook via Facebook, Parler, LinkedIn, Twitter of Snapshot geen connectie of gezamenlijke vrienden.
Je zou bijna gaan denken in wonderen, maar bij toeval blijkt dat Maurice een vriend volgt op Instagram en laat deze nou toevallig een connectie hebben met het profiel van Willemieke. Als Maurice haar profielfoto ziet, stelt hij voor zich zelf vast, dat zij de moeite waard is om eens kennis mee te maken en stuurt haar een volg-verzoek. 
Willemieke is verrast, maar accepteert het verzoek en binnen drie weken is er de eerste date op de Loonse en Drunense duinen, exact halverwege beider woonplaats.

Na verschillende dates op het Scheveningse strand en op de scooter in Raamsdonksveer volgt de kennismaking bij wederzijdse ouders en als Willemieke met Pasen bij Maurice gaat logeren, is het Maurice die haar - als zij al weer op weg terug naar huis is - voorstelt om 5 april 2021 hun officiële datum te laten zijn, dat zij definitief een stel zijn. Willemieke zegt JA.

Twee jaar, vier maanden en vierentwintig dagen later... op donderdag 29 juni 2023 zet het stel op Langoed Vidaa in Bergschenhoek deze instemming definitief om in het wettelijk geregistreerde JA, dat huwelijk heet.
Maar niet voordat Maurice tijdens de ceremonie alsnog voor haar op de knieën is gegaan om het "afknappertje" (zoals Willemieke het is gaan noemen) of dat "kleine beetje gebrek aan romantiek" (zoals hij het zelf noemt) goed te maken en zijn bruid alsnog ten huwelijk te vragen.
Het zal niemand verbazen, dat dit moment in de ceremonie voor alle gasten als een grote verrassing komt en menigeen ontroert.

Daarna spreken bruid en bruidegom naar elkaar toe geloften uit. Bij Willemieke gaat het perfect, maar Maurice houdt het niet droog als hij zijn liefdevolle woorden voor Willemieke uitspreekt, hetgeen ook bij de gasten hier en daar een traantje doet laten.
Het JA-woord is luid en duidelijk voor iedereen te verstaan evenals de hamertik van het zusje van de bruid, die even daarna ook de trouwringen mag aanreiken.
De muziek tijdens de ceremonie is live. Huisvriendin Bo speelt op keyboard van Ellie Goulding het nummer How long will I love you bij binnenkomst van de bruid. Tijdens het ondertekenen van de huwelijksakte klinkt het Nuvole Bianche van Ludovico Enaudi en aan het einde van de ceremonie vrolijkt het nummer Someone you loved van Lewis Capaldi de wandeling op van de overdekte trouwlocatie naar de ger (Mongoolse tent) waar het fotomoment en de lunch worden gehouden.

 

Daartoe uitgenodigd laten Willemieke en Maurice op de website van The Perfect Wedding weten hoe zij over onze samenwerking denken.
Hun review luidt als volgt:

Onze trouwambtenaar was een leuke en humoristische man! Hij was erg flexibel en luisterde naar onze wensen. Het contact was heel persoonlijk waardoor je je snel op je gemak voelt. Dankjewel Pim voor alles!