Anouk en Yanick

 

Op maandag 27 september 2021 was de raadszaal van het gemeentehuis van Waddinxveen de plek waar Anouk en Yanick hun partnerschap officieel lieten registreren. Zij vonden elkaar tijdens het introkamp van de opleiding Bewegingsthechnologie van de Haagse Hogeschool en vandaag exact 10 jaar geleden werden zij een stel. Daarom wilden zij perse vandaag deze stap zetten. In aanwezigheid van ouders, grootouders, zussen en hun vrienden wilden zij ook de komst markeren van hun eerste kindje, dat vijf weken later geboren zou worden. Het werd een emotionele, af en toe hilarische, maar vooral gezellige intieme bijeenkomst. Mijn 25e alweer en daarom ook extra gemotiveerd.

Samen met de zussen van het stel, die leuke herinneringen wisten op te halen uit de jeugdjaren van Anouk en Yanick, werd het verhaal van hun leven een aaneenschakeling van plezier, confrontatie en vooral herinneringen. Herinneringen ook aan het huis, dat het paar onlangs in Waddinxveen kocht en hebben verbouwd tot het nestje waar zij zich nog jarenlang gelukkig en thuis zouden voelen. Het werd een tegenslag toen er brand uitbrak tijdens de werkzaamheden van de dakdekker en de verhuizing voor lange tijd moest worden uitgesteld. Maar in de traditie van dit paar, waarbij positiviteit en vooruit kijken altijd op de eerste plaats komen, werd het gelukkig niet meer dan een paar uur balen en huilen. Oplossingsgericht denken maakte dat het ideaal van "Huisje, boompje, beestje" de korte-termijn droom niet aan diggelen bracht. We stonden er even bij stil, maar konden er gelukkig ook om lachen. Het huis is praktisch af, maar dan ook wel iets om trots op te wezen.

De zussen van het stel waren ook de getuigen bij de partnerschapsregistratie en hielpen graag om de ceremonie dat vleugje te geven, dat ik vanaf mijn eerste ceremonie in maart 2020 er altijd bij zoek, enerzijds om de verhalen van  het paar zelf aan te vullen, maar anderzijds ook om de verrassing te zoeken en te vinden in de minder bekende verhalen rondom het paar.

Het paar had voor de begeleiding van de ceremonie 3 nummers uitgezocht, waarvan zij dachten dat die qua sfeer perfect zouden passen. Wat zij niet wisten, is dat ik altijd zoek naar de band tussen het paar en de gekozen nummers. Door te kijken naar wat er eigenlijk wordt gezongen, vind ik tot nu toe altijd de perfecte match tussen paar en songtekst. Zo ook vandaag met Plage van de Crystal Fighters. Aan het eind van het nummer zingen zij:

Aan jouw zijde zijn, is het enige waar ik aan denk
Wil je met me mee naar het strand

Rustig het duin af naar beneden
Mijn liefde roept
Kom hier met je hart
En ik zal van je houden met het mijne.

De teksten van Door de wind van Miss Montreal en Hier en Nu van Nick en Simon, die het paar had uitgezocht om tijdens de ondertekening van de akte en aan het slot van de ceremonie ten gehore te brengen, spreken voor zichzelf.

Het was weer een mooie en geslaagde (25e) ceremonie!!

Anouk en Yanick kijken -samen met hun op 5 november geboren dochter Puck- ook terug op de ceremonie en schreven mij er het volgende over:

Tijdens onze partnerschapsregistratie was Pim onze Babs, waar wij heel tevreden over waren. Het leukste vonden wij dat hij er echt wat van heeft gemaakt.
In eerste instantie kwam hij op huisbezoek om kennis te maken en een hele vragenlijst door te spreken. Daarnaast heeft hij ook nog onze zusjes benaderd voor nog wat extra verhalen. Dit alles bij elkaar resulteerde in een ceremonie van een uur, waarin leuke verhalen van vroeger tot nu werden verteld. Wij waren super tevreden over de ceremonie en hadden het niet anders gewild. De uitgebreide ceremonie maakte de dag helemaal af.