Antonella en Miroslav

 

Als middelste dochter in het gezin met een Italiaanse vader en een Servische moeder, groeide Antonella op in Rotterdam, waar zij ook naar school ging en vervolgens de PABO afrondde vooraleer ze aan de Hogeschool van Rotterdam Management, Culture and Change ging studeren.
Uit haar eerste huwelijk werden drie dochters geboren. Ze werd beroepsmatig actief in het onderwijs, maar haar grote hobby werd voetbal en bij Excelsior in Rotterdam is zij actief in het bestuur van het vrouwenvoetbal.
Miroslav werd geboren in Loznica, Servië dat toen nog onderdeel vormde van Joegoslavië. Aan de plaatselijke Hogeschool studeerde hij af in Accountmanagement en ging vervolgens voetballen bij de plaatselijke FK Gucevo, waar hij tot vorig jaar ook voorzitter van het bestuur was.

De ouders van Antonella verhuisden naar Servië en vader werd een trouwe supporter van de FK Gucevo.
Antonella zag kansen om de maatschappelijke betrokkenheid van haar Rotterdamse club om te zetten in daden en nam het initiatief voor het doneren van materialen en kleding aan de club, die actief is in Banja Koviljańća, een populair toeristen- en kuuroord in Loznica. Ze ging de spullen zelf brengen.
Het stel werd op slag verliefd en bracht veel tijd met elkaar door, niet in het minst met uit eten gaan in de Kürsalon van het voormalige paleis van koning Alexander I.
De drie dochters van Antonella, die ook alle drie al voetballend bij Excelsior actief zijn, vonden het een uitstekend idee, dat hun moeder en Miroslav besloten met elkaar te trouwen en tekenden vol overtuiging de door mij op hun situatie ontworpen Akte van Instemming.
De oudste dochter voldeed aan de leeftijdsvereiste om officieel getuige te kunnen zijn  en vervulde die rol samen met haar vriend.

Het burgerlijk huwelijk is voor Miroslav ook een eerste stap op weg naar volledige integratie in de Nederlandse samenleving.
Op maandag 8 augustus 2022 werd in intieme kring van bruidspaar met  kinderen en de vriend van de oudste dochter het burgerlijk huwelijk voltrokken in de Raadszaal van het gemeentehuis in Waddinxveen.
Met het oog op de verstaanbaarheid voor de bruidegom, was de ceremonie in full-English, gelardeerd met wat Nederlandse humor.
Maar naar origineel Servisch gebruik, zal het huwelijk pas definitief compleet zijn, wanneer over enige tijd de kerkelijke bevestiging en inzegening in Loznica heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van familie en vrienden.

 

Als Antonella en Miroslav terugkijken op hun ceremonie, zeggen zij daar het volgende over:

"Ondanks dat er ons nog een heus groot feest wacht met familie en vrienden, heeft Pim er alles aan gedaan om het in onze intieme kring tot een onvergetelijk moment te maken. Pim heeft zich tot in detail voorbereid en er een mooie ceremonie van gemaakt door ons echt te leren kennen en hier een mooi verhaal van te maken.
Pim is een verbindende, oprecht geïnteresseerde trouwambtenaar, die zich tot in de details voorbereid en met een vleugje humor en een glimlach ons een onvergetelijk moment heeft bezorgd."