Maaike en Alex

 

Op zaterdag 13 mei 2023 waren het in de Beach Club La Parade op Kijkduin Maaike en Alex die de omzetting van hun geregistreerd partnerschap in een huwelijk bevestigden voor ouders, broers en vrienden.
De ceremonie werd een liefdesfeest voor vier, want ook de tweeling Lara en Hannah werd maximaal bij dit feestelijk gebeuren betrokken.

In ons kennismakingsgesprek in december werd duidelijk, dat het feest vooral een droom van Maaike waar moest maken... voor haar was het geregistreerd partnerschap evident iets anders dan het huwelijk. Maar hoe meer we het erover hadden en hoe dichterbij de datum van de omzetting kwam, des te intenser begon ook Alex erin te geloven.
Ook het feit, dat de ceremonie niet alleen om hen, maar ook om hun twee dochters zou draaien, maakte dat het paar dit echt als een gezamenlijk project is gaan beschouwen.

Naast dat ik werd geselecteerd als ceremoniespreker, werd ook een fotografe in de hand genomen en het paar ging bij haar op bezoek om op de Drunense en Loonse duinen een shoot te doen met de twee dochters. Deze foto's werden prachtig verwerkt in de uitnodiging voor de ceremonie en de party op Kijkduin.
We spraken af om het laatste gesprek voor de grote dag op een middag te doen, om zo met beide kleine dametjes kennis te kunnen maken en het ijs van de onbekendheid te breken.
Trots lieten de meisjes zien, dat zij al hadden geleerd om hun naam te schrijven, hetgeen zij op de grote dag opnieuw mochten doen, maar nu op een mooie Akte van Getuigenis.

Better together was het motto, de duiding van de locatie voor de gasten en de titel van het nummer van Jack Johnson waarop Maaike aan de arm van haar vader en vooraf gegaan door de met schelpjes strooiende tweeling aan Alex werd weggegeven. Het verhaal over de achtergrond van het weggeven zorgde meteen al voor de eerste lach.
Het gezelschap was klein genoeg om de intimiteit van de ceremonie te benadrukken en het accent voor de volle honderd procent bij het viertal te leggen. 
De bevestiging van het JA-woord kon in deze ceremonie ook worden aangevuld met de - weliswaar niet zelf uitgesproken - beloftes, die Maaike en Alex voor elkaar hadden, maar alleen nog aan mij hadden verteld. Ik kon ze er mooi in verwerken.

Het paar kende elkaar feitelijk al van de basisschool, waar zij in groep 7 en 8 in dezelfde klas zaten, maar de vonk sloeg pas over op de HAVO en doofde, afgezien van een klein jaartje, dat Maaike in Tilburg en Alex in Rotterdam studeerde, en beiden dachten een verschillende toekomst tegemoet te gaan, nooit meer... de aantrekkingskracht was groter.
Op Sicilië ging Alex op de knieën en vroeg haar ten huwelijk, een feest dat vanwege de daarop volgende zwangerschap en de covid-pandemie 5 jaar moest worden uitgesteld. Maar nu was het zover, de dochters konden meegroeien in de aanloop naar het feest en zo kon het feest van de LIEFDE nu voluit gevierd gaan worden.

Na de Akte van Getuigenis van de tweeling, werd het JA-woord bevestigd, mocht het bruidspaar elkaar een ring aan de vinger schuiven en hetzelfde mocht de tweeling doen. Vervolgens ondertekenden bruidspaar en ik de herinneringsakte aan de ceremonie op Kijkduin.
Na de afrondende felicitaties, kon het feest in de Beach Club van start en samen met Maaike en Alex ging ik nog even in de Photoboot.

De Liefde van het viertal, dat al drie-en-een-half jaar als een super vrolijk en gelukkig gezin samenleeft, werd in deze even vrolijke en romantische ceremonie bekrachtigd, de droom van Maaike werd realiteit en met deze ceremonie werd het MaakMeBoon geëffectueerd. 

 

Ook Maaike en Alex hebben de huwelijksdag nog steeds vers in het geheugen en laten mij delen in hun onderstaande bevinding:

Het begon allemaal met MaakmeBoon. Pim reageerde enthousiast en was direct nieuwsgierig naar het achterliggende verhaal. Pim neemt de tijd voor je en is geïnteresseerd. De luchtige en korte ceremonie werd op de dag zelf mooi bestempeld.
Pim met aandacht voor de details kwam geheel in stijl, met als kers op de taart een strandhoed.
Leuk om te zien hoe Pim de hilarische antwoorden van mijn o zo romantische man samenvatte in de ceremonie. De liefde en wie wij zijn als gezin werd mooi verteld. Er was ruimte voor humor, de gasten hadden een lach en wij straalden alle vier.
Pim heel erg bedankt voor de mooie beklinking van onze liefde. Jij maakte onze dag officieel en onvergetelijk.
Het was voor ons zo bijzonder dat onze lieve meiden van drie echt betrokken waren en de liefdesakte konden tekenen.
Op de liefde!
Liefs Alex & Maaike, Lara & Hannah